Кабинетът праща нови дипломати в Дубай и Истанбул

OFFNews Последна промяна на 12 март 2014 в 17:51 4353 0

Богдан Коларов

Правителството назначи за генерални консули на България в Дубай, Обединени арабски емирства, и в Истанбул, Турция, дипломатите от кариерата Богдан Коларов и Ангел Ангелов.

Ангелов е бил е бил временно управляващ българското посолство в Република Македония. От ноември 2011 година отговаря за отношенията с Република Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия и Черна гора, а от 2012 година е посланик в Босна и Херцеговина.

Богдан Коларов е започнал като експерт по преговорите за присъединяването ни към ЕС във външно министерство, след което е назначен за консул в Лондон.

Целта на правителственото решение е да се активизират политическите и търговско-икономическите връзки между България и ОАЕ, в които има голям неоползотворен потенциал, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Оттам уточниха, че новият консул в Истанбул ще подобри изпълнението на функциите на консулството, свързани със защита на правата и интересите на българските физически и юридически лица, на българското културно-историческо наследство и подпомагане на българското председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !