Кабинетът отпуска 12 млн. лева за ремонт на културни обекти и пътища

OFFNews Последна промяна на 09 март 2016 в 11:57 1147 0

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и трансфери в размер до 12,270 млн. лв., които ще бъдат отпуснати на Министерството на културата - за ремонт и реставрация на културни обекти, и на 7 общини - за ремонти на общински пътища и обекти. 

4,185 млн. лв. се предоставят на Министерството на културата по политики в областта на опазване на движимото и недвижимо културно наследство и на създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и в чужбина и достъп до качествено художествено образование.

Средствата са предназначени за консервация и реставрация на Голямата базилика в археологическия резерват „Ранносредновековен град Плиска“ и за разплащане на окончателното завършване на ремонта на сградата и залата на Драматичен театър „Н. Масалитинов“ в Пловдив, уточниха от правителствената пресслужба.

Правителството одобри и допълнителни разходи по бюджетите на общини в размер на 8,085 млн. лева. Средствата са предназначени основно за ремонт и рехабилитация на общинска пътна инфраструктура и обекти на общините Пловдив, Силистра, Дулово, Тутракан, Кайнарджа, Алфатар и Долна баня.

Предоставените средства по бюджетите на Министерството на културата и на изброените общини са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2016 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови