Quantcast

Кабинетът гласува парите за коледните добавки

OFFNews Последна промяна на 19 ноември 2014 в 07:30 2880 1

Кабинетът гласува парите за коледните добавки

Правителството ще одобри днес допълнителни 50 милиона лева за коледните добавки за пенсионери.

С отпуснатите пари ще бъдат платени коледните добавки от 40 лева на близо 1.3 милиона пенсионери, които получават до 286 лева месечно.

Решението за допълнителните пари за пенсионерите беше взето вчера след среща на премиера с финансовия министър. Въпреки че Владислав Горанов беше категоричен, че пари за коледни добавки няма да има, във вторник, след разговора си с Борисов, той каза, че ще има вариант за намиране на пари. 

С друго решение, днес правителството ще осигури пари за учителите в общинските училища и детски градини. Те ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати.

По бюджетите на общините ще бъдат предоставени 4 милиона и 300 хиляди лева за изплащане на допълнително възнаграждение. Средствата са предвидени в бюджета на МОН и са предназначени за стимулиране на качественото образование.

Очаква се кабинетът да одобри проекта на финансов договор на България с Европейската инвестиционна банка за структурен заем в размер на до 500 милиона евро.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2014 в 09:40

Може да е всичко, но пенсионерите по време на "социалната" партия, получиха само един гол портфейл... :)
Лични наблюдения, но социалистите-комунистите, могат да раздават пари, но само когато не са на власт и трябва друг да мисли от къде да бъдат взети. ;-)