Йотова обвини правителството, че крие какво е обещано на Зеленски при посещението му

OFFNews 08 юли 2023 в 10:19 2617 7

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова обвини правителството, че крие какво е обещано на украинския президент Зеленски при посещението му в България. 

Коментарът на Йотова бе даден от великотърновското село Балван, където гостува на празника на баницата.

По думите й срещата между Зеленски и премиерът Николай Денков е била закрита за медиите, освен в частта с изявленията, докато разговорът между украинския държавен глава и президентът Румен Радев е бил открит. Йотова обаче не спомена, че единствената медия, която имаше достъп до президентството, бе БНТ, както и че 10 минути след началото на срещата Радев помоли екипът от Българската национална телевизия да напусне. 

Йотова призова Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев да бъдат искрени с обществото и да кажат какво е обещала страната ни на президента на Украйна. Всъщност Тагарев разкри какво е поискано от нас. Направи това, като преди заседанието на комисията по отбрана в парламента заяви, че Зеленски е поискал от страната ни "всичко без самолети". От своя страна премиерът пък обясни, че България ще даде това, което можем да си позволим. "Даваме на Киев основно боеприпаси, няма да изпращаме военни", обясни още Тагарев

Според Йотова критиките към Радев и "огънят срещу президентската институция" целят да отнемат вниманието от това какво точно е поело правителството като ангажимент. 

По повод вчерашното отхвърляне от депутатите на референдума срещу еврото, вицепрезидентът отказа да коментира причините, които са допринесли за това решение, но заяви, че очаква той отново да бъде гласуван в пленарна зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

8

Д-р Мазникуров

09.07 2023 в 21:33

Важна обява! Пасольството на РоZZийската Пфедерация и "Центъра за Интернет ИZZследвания" организират и приканват своите скъпи щатни и нещатни сътрудници и приятели в Задунайская Губерния - Болгария, да се запишат в ускорени курсове на ниво Магистърска степен, за получаване на диплома и сертификат "Полезен Идиот" :)!!!Побързайте, местата са ограничени! Вече няма да сте обикновени копейки, мурзилки, ватенки и чебурашки, че да ви се присмиват разни нацисти и врагове! Ще се превърнете в уважавани, блестящи АНАЛизатори на обществени процеси и събития, ще усвоитете научни методи за прокарване на прости (и абсурдни) "опорки" от "неутрална" позиция, и за защита и промотиране на много и на разнообразни "алтернативни гледни точки"! Даже ще можете и да прозвеждате такива! За отличниците ще има специален прием, награди и изненади от прекрасния и уважаван проф. МУтрофанова, Пасоль РоZZийской Пфедерации у нас :)!!!

3251

7

динозавър

09.07 2023 в 00:25

От Йотова всичко трябва да се крие. Тя е руски агент.

89

5

bat.galin

08.07 2023 в 12:19

такива мекерета изобщо не трябва да се показват - ръфай баницата и се благославяй простаците, които те избраха.

22548

4

dolivo

08.07 2023 в 12:18

кви отчети?! това са оперативно чувствителни данни, и да ги дадем баш на агентите в Бг, сиреч Бсп и Възраждане

Гласува се рамково и след това правителството си действа.

9347

3

Анализи

08.07 2023 в 11:50

Нахалството и наглоста на БКП/БСП агитаторите е безкрайно. Без аргументи, но с глупави опорки. За жалост това е българското президенство.

345

2

Джендо Джедев

08.07 2023 в 11:34

"Коментарът на Йотова бе даден от великотърновското село Балван, където гостува на празника на баницата."

Трябва някой да я изяде тая баница, няма как! А Илиянчето е яшна, нема спор!

1005

1

eagle60

08.07 2023 в 10:32

зловонието от президентсвото се разнася на талази
 
X

Да помогнем на украинските деца!