Йордан Цонев: Трябва да се ускори демонтажът на управлението, ДПС иска предсрочен вот

OFFNews 05 ноември 2018 в 10:59 3133 2

Снимка Архив

ДПС е поело курс към предсрочни избори. Движението иска да бъде изготвена програма за извеждане на страната от кризата с хоризонт от 10 г. с широка парламентарна и извънпарламентарна подкрепа. Тази програма да се изпълнява от партията, която дойде на власт. 

Това обяви Йордан Цонев по Нова тв. Изборите ще посочат кой печели и спечелилият ще изпълнява тази програма, обясни Цонев и допълни, че ДПС работи много активно по осъществяването на тази идея. 

Трябва да се ускори демонтажът на настоящия управленски формат, защото управляващите не провеждат реформи, каза заместник-председателят на парламентарната група на ДПС. Според него настоящият парламент е изчерпан и едва ли би могъл да създаде друг тип мнозинство и друг тип управление. Въпреки искането за предсрочни парламентарни избори, Цонев добави, че той би подкрепил данъчната реформа на ГЕРБ. Това са инструменти от нашата управленска програма и ние компромис с нея няма да направим", каза Цонев.

През последната седмица Народното събрание на два пъти не успя да проведе заседание, защото БСП и ДПС блокираха събирането на кворум. Цонев казва, че ДПС не прави игри с кворума, защото това е парламентарен политически инструмент, с който се цели да се постигнат определени политически цели.
“Управление от типа, каквото има в момента, няма да доведе страната доникъде“, категоричен бе Цонев. Той обясни, че внесеният от правителството бюджет е предизборен и не е съобразен с икономическите реалности. “Бюджетът увеличава разходите и не отговаря на икономическия цикъл на страната. Той е ориентиран към целта на управляващите да спечелят следващите избори“, смята Цонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!