Йордан Цонев: КТБ е работила като пощенска кутия за кредити

OFFNews 12 май 2015 в 20:25 3691 4

Снимка БГНЕС

От докладите на трите одиторски фирми категорично се потвърди моделът на източване на КТБ. Това е ставало през мажоритарния собственик, а кредитната институция е била създадена и управлявана като финансова пирамида. Всичко, което сте прочели и чули относно този модел е абсолютно вярно, доказано, дори нещата са доста по-фрапиращи и ще ги видите в нашия доклад на 12 юни, разказа пред журналисти депутатът от ДПС Йордан Цонев след заседание на парламентарнта комисия. По думите му, банката не е била инвестиционна и не е имало никакви инвестиционни дружества.

Има пощенски кутии, в които се пълнят едни кредити, на същия ден се раздават на други, няма обезпечения - купища, купища неща, които са се случили, допълни той. Пълният доклад на комисията ще излезе на 12 юни, когато изтича и срокът й на работа.

За всички е ясно, че банковият надзор на БНБ не е бил на мястото си, не е вършил работата си, категорични са от комисията.

За следващото заседание комисията ще иска допълнителна информация от синдиците на КТБ за изнесени данни за предоговаряни допълнителни преференциални условия по депозити в КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови