Измамници събрали 200 хил. лв. във Варна от името на Радан Кънев

Нели Чолашка 11 февруари 2015 в 16:15 3943 4

Радан Кънев

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев е пуснал сигнал до главния прокурор и ДАНС, че от негово име лица събират пари във Варна срещу обещание за подкрепа в конкурс за нотариуси.

"Обръщам се към всички хора, които са засегнати от подобни измами и заявявам, че никой по никакъв повод, който взима пари за търговия с влияние или корупция от мое име или от името на РБ, не възнамерява по никакъв начин да се свърже с нас.

Това е класически опит за оронване на престижа на РБ и на опитите ни за реформа в съдебната система. Става дума за суми над 200 000 лева. Става дума за отделни личности, аз съм получил информация с конкретни имена, но не е достатъчно потвърдена, за да мога да заклеймя човек.

Затова искам прокуратурата да си свърши работата. Парите са искани от кандидати за конкурси за частни нотариуси – хора, които желаят да се явят на конкурс, им е било заявявано, че трябва да си платят. Става дума за огромна сума пари и че тези пари ще бъдат занесени на Радан Кънев, който урежда тези конкурси", коментира Кънев в кулоарите на парламента.

Той изрази недоумението си от това, че има хора, които се хващат на подобни измами. „Това показва по какъв начин се е работило до момента в България, защото явно за мнозина това звучи достоверно“, каза още Кънев.

Лидерът на ДСБ призна, че знае имената на хората, които са събирали пари, но отказа да ги назове, защото информацията не е потвърдена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови