Иванов ще убеждава опозицията за конституционните промени

Ивайло Анев 08 май 2015 в 11:10 1949 0

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Министърът на правосъдието Христо Иванов

Министърът на правосъдието Христо Иванов е в парламента и ще се опита да убеди опозиционните партии, че промените в Конституцията са наложителни.

Преди по-малко от месец премиерът Бойко Борисов заяви, че без промени в Конституцията всяка съдебна реформа ще е половинчата. С тезата на министър-председателя се съгласи и Иванов, който заяви, че е важно да се промени Конституцията, поне в частта ѝ за съдебната система.

При началото на новия парламентарен сезон представители на управляващите партии обявиха, че приоритет за сезона ще са реформа в съдебната система и конституционните промени.

Днес Иванов каза още, че целта на срещата в парламента с другите политически сили е да се чуят мненията на всички парламентарно представени групи за готвените промени.

Правосъдният министър заяви, че се надява промените да могат да бъдат внесени в обозримо бъдеще, така че те да се случат в тази сесия на парламента.

„Знаете, че има срокове. Минималния срок за дискусия е един месец, затова се надявам, че няма да има повече забавяне, но това изцяло зависи от депутатите“, обясни той.

Иванов увери, че има подкрепа от мнозинството и посочи, че подкрепата е от ГЕРБ и Реформаторския блок, а АБВ и Патриотичния фронт трябвало представители на формациите да се изкажат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!