Иван Костов: Слави Трифонов вкара парламента в безизходица

Олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне половината парламентарни формации, заяви той

OFFNews 23 август 2021 в 12:30 12679 3

Снимка Архив

Политическата система е в патова ситуация. В парламента олигархията и мафията имат силно влияние върху ръководствата на поне половината парламентарни формации. 

Това заяви бившият премиер Иван Костов по БНР. По думите му парламентарната криза се задълбочава и страната се изправя пред конституционна. Според Костов парламентът е вкаран в безизходица от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който заяви, че не раздава порции, а задачи, но останалите формации не са "артисти от неговото шоу, за да им поставя задачи". 

Без "Има такъв народ" няма как да се излъчи правителство с третия мандат. Стигнали сме до надежда за чудеса. Аз почти съм отписал шансовете. Но може много лесно да стане, ако Трифонов и хората около него не са зависими от други, а само от собствените си съвест и морал. И отговорност, която вече имат пред цялото общество, не само пред собствените си избиратели, подчерта Костов. 

Едната възможност е след изборите президентът, който и да е той, да наложи на всички да се групират в мнозинство и да съставят правителство. Другата е НС отново да капитулира. А третата - мнозинство на олигархията и мафията да се охабри и да състави правителство. Те ще се осмелят, убеден е Костов. 

Неспособността да се излъчи правителство е опасност за националната сигурност, категоричен бе той. 

97 г. ОДС можеха да диктуват на НС всичко, защото имахме 137 депутати, но приехме декларация на националното съгласие. Някои ме наричат авторитарен лидер, но ако бях такъв, щях да управлявам само с тези депутати, припомни Иван Костов. 

Що за безобразие е това председателят на финансовата комисия към НС да заявява, че след три седмици ще са наясно за актуализацията на бюджета - ами то НС няма да има след три седмици. Какво ми казва този човек - че не може да ускори процедурата, коментира Костов. Според него актуализация на бюджета е необходима. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

23.08 2021 в 14:15

Костов е прав, че останалите формации не са "артисти от неговото шоу, за да им поставя задачи".

Дано на Славчо не светне лампата!

8053

1

DARTH VADER

23.08 2021 в 13:14

АКО НА ТОЗИ МУ БЕШЕ ОСТАНАЛ ГРАМ СРАМ,НЯМАШЕ ДА СИ ОТВАРЯ УСТАТА...
СИНЬО-ЧЕРВЕНАТА МЪГЛА ВКАРА БЪЛГАРИЯ В ТЕЖКА БЕЗИЗХОДИЦА,А ТОВА КОЕТО СТАВА ДНЕС Е СЛЕДСТВИЕ...Г-Н КОСТОВ ТРЯБВА ДА СЕ РАДВА МНОГО,ЧЕ ВСИЧКИ ДАВНОСТНИ СРОКОВЕ ИЗТЕКОХА,ИНАЧЕ КОЙ ЗНАЕ...