Иван Костов: Борисов да прочете документите от 2000 г. и да види решенията за водната криза

Получаваме най-малко на глава от населението от европейските фондове, заяви бившият премиер

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2019 в 09:42 11431 5

Снимка Архив

Правосъдието и върховенството на закона, както и натрупалите се проблеми в областта на социалната политика, довели за съжаление до оставката на един изключителен експерт Бисер Петков, са основните въпроси които вълнуват обществото ни извън политиката.

И разбира се водата, за Перник и Брезник това е голям проблем, заяви бившият премиер Иван Костов по БНТ. Нормативната основа, на която се гради управлението, не се изпълнява, подчерта той. Неглижирането на водните проблеми е обхванало администрацията, както и кабинетите, каза още Костов. 

Премиерът трябва лично да се запознае с документите, приети още 2000 г., и да вземе сам решение, защото няма на кого да се довери, смята Костов. В тях е оценено колко струва водната ни структура - 12 млрд. лева, казано е и как могат да бъдат намерени пари за обновяването й, подчерта бившият премиер. 

Министър-председателят, освен ловък политик и комуникатор, той трябва да влезе в ролята на най-висш публичен управител на страната, каза Костов. По негово мнение министър-председателят не трябва да се доверява на преценката на отговорните министри и на висшия ешалон на администрацията, защото те са отговорни за изпълнението и ще му представят друга картина на ситуацията с безводитето в Перник.

Това е проблем на националната сигурност, качеството на водата влияе пряко на здравето на хората, обясни Костов. 

Като много добра крачка оцени Костов посещението на Бойко Борисов в Белия дом. Но в прессъобщението от срещата се споменава сигурност, енергийна сигурност, корупция, свобода на медиите - все проблеми, които са от нашия дневен ред, не падане на американски визи. 

Най-големият геополитически проблем за нас е излизането на Великобритания от ЕС. Получаваме най-малко на човек от населението от европейските фондове, питам как тогава се води кохезионна политика. Каква е позицията на България, ще стоим ли като страна в ъгъла, няма как да ни водят хора, за които не сме гласували, смята Костов. 

Макрон вероятно ще падне скоро, не го виждам като лидер на Европа. Той си позволява провокации, води политика с Русия зад гърба на Европа, така не се прави европейска политика, заяви Костов. 

Той изрази подкрепа за столичния кмет Йорданка Фандъкова за увеличение на данъка за старите коли. Пожелавам й смелост да погледне към проблема в цялост - и цената на билетите, и на паркирането... Защото чистотата на въздуха е другият голям проблем за здравето на нацията, подчерта Костов.  

Той посъветва Росен Плевнелиев да прочете книгата му, а да не поликантства с думите си, че Костов работи само за разделянето на дясното. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11009

5

случайно прочетох

02.12 2019 в 18:08

"Най-добрият български държавник в съвременната ни история. Това е. Който както иска да приеме този факт."

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

8270

4

HristoSliven

01.12 2019 в 16:22

https://fakti.bg/bulgaria/428235-ivan-kostov-plevneliev-e-nevej-da-ne-govori-negramotno

Ето го Косов и в друга "свободна " медия - бързо...бързо, както всички с абонамент. Всъчщност оффците и онези от горната медия системно си препечатват публикациите по определини теми и с определени автори.
И един върос, който зададох в друга тема - за местните избори в София и бях "награден" с доволно количество "-" : Защ Дайнов упорито настояваше гласоподавателите с "дясна" ориентация да гласуват за Манолова, а не да се обединят около една от другите кандидатури?!

1811

3

Toni2019

01.12 2019 в 12:22

По-скоро да му прочетат документите на Борисов и да му ги обеснят. Той сам трудно ще се справи все пак е изкуфял.

7671

2

безпартийна

01.12 2019 в 11:44

Най-добрият български държавник в съвременната ни история. Това е. Който както иска да приеме този факт.

8270

1

HristoSliven

01.12 2019 в 09:56

Ейй, оффци, много сте ...семпли, от всякъде прозира кой е на абонамент и при вАс. Само 2-3 минути след участието на кОмандра и вече - цитати и анализ тук. Ясно е, че за договорени тв-интервюта се съгласува предаритено какви темите ще се обсъждат. Ама, интервюирания да си праща отговорите на медия в която има абонамент, преди да ги казал в интервюто - това е нещо ново!
Иии...нали си знаете - да живее свободата на словото?!