Ивайло Мирчев: Правителство ще има

OFFNews 22 ноември 2021 в 21:06 3520 2

Снимка Архив

Очевидно е, че правителство ще има и то ще бъде подкрепено от "Демократична България", заяви Ивайло Мирчев пред бТВ. 

Относно това ще има ли министри от коалицията в бъдещия кабинет Мирчев обясни, че не е толкова важно дали ще имат министри, както и че е съвсем нормално да се обсъждат всички варианти. По-рано днес съпредседателят на "Зелено движение", което е част от ДБ, Борислав Сандов каза, че Демократична България" обсъжда и вариант, в който не предлага министри, а участва само с парламентарна подкрепа

На въпрос дали Христо Иванов би бил добър вариант за правосъден министър, Мирчев отговори, че няма значение кой ще бъде министър на правосъдието.

"Промяната се извършва в Народното събрание, а не от правосъдния министър. Много по-важно е да успеем да убедим останалите депутати да съберем конституционно мнозинство от 160 души за промяна на Конституцията, което ще бъде много по-трудно", каза още той. 

Мирчев допълни, че се надява да има разбиране от страна на всички при предстоящите преговори, защото са много различни. "Демократична България“ ще продължи да бъде този стълб на разума, който бяхме в предните парламенти", допълни той.

За вотът в Турция бъдещият депутат каза, че е кампанията там на 14 ноември е била "изключителна агресивна". Мирчев беше в югоизточната ни съседка на балотажа за президент. 

"Видяхме доста по-ниска активност. Очевидно без намесата, която е била осъществена през седмицата преди първи тур. Идваха да гласуват само хора, които така или иначе ще гласуват мотивирани от желанието да дадат гласа си, а не накарани през есемеси, призиви от турските телевизии или обикаляне на къщите с хора, които са ги карали да излязат и да гласуват. Имаше секции, в които избирателната активност беше 7-8 пъти по-ниска в подадените гласове", разказа той.

По думите му при следващи избори от "Демократична България" ще се опитат да изпратят екипи във всички секции в Турция, за да се гарантира честността на вота там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

22.11 2021 в 22:33

На кривата ракета космоса и пречи. На тия - Конституцията.

То, и ваште спонсори от архитектите пречат да има детска болница, ма не ревете за това, а?