Борислав Сандов: ДБ може да участва само с парламентарна подкрепа за бъдещия кабинет

"Не ми е предлаган пост на министър на екологията. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина"

OFFNews 22 ноември 2021 в 08:45 4702 2

Борислав Сандов

"Демократична България" (ДБ) обсъжда и вариант, в който не предлага министри, а участва само с парламентарна подкрепа за един бъдещ кабинет, потвърди в интервю за bTV съпредседателят на "Зелено движение", част от ДБ, Борислав Сандов.

Преди ден тази информация сподели и пред OFFNews източник от дясната коалиция.

"На първо място е важно да се разберем за политиките. Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането (на правителството - б.р.) няма да подобри ситуацията", каза Сандов.

Той обяви, че е част от стартиращите утре работните групи за преговорите за правителство. "Имаме поле за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светната в този процес на първоначални разговори, за да не се създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното, надявам се и там да проявим отговорно поведени и там да намерим най-добрата за страната формула, която не е по линията на математически сбор", коментира съпредседателят в оставка на "Зелено движение".

Сандов заяви още, че не му е предлаган постът на министър на екологията. 

„МОСВ е в изключително тежко състояние, срещу него се водят четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина“, заяви обаче съпредседателят в оставка на "Зелено движение".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

22.11 2021 в 11:54

Този е читав. Проблемът е, че при тях са точно 8 като него, останалите са за попъкване на бройката.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков