Юнкер благодари на Борисов за сътрудничеството

ОFFNews 28 януари 2017 в 07:56 3756 2

Снимка БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изразил в писмо до бившия министър-председател и председател на ГЕРБ Бойко Борисов своята огромна признателност за отличното партньорство през последните години, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, цитирани от БТА. 

В официалната кореспонденция председателят на ЕК призовава за продължаване на започнатите от правителството на Борисов реформи. "По време на мандата Ви, България бе партньор, на когото можеше да се разчита за следването на инициативите, част от европейския дневен ред, като например реализацията на инвестиционния план за Европа, основаването на Европейската служба за гранична и брегова охрана и Енергийния съюз", заявява Жан-Клод Юнкер, цитиран в съобщението.

В писмото се посочва още, че през 2017 г. България отбелязва десетата годишнина от присъединяването си към Европейския съюз.

"През тази година Вашата държава също така се подготвя да поеме председателството на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. През това изключително важно време аз се надявам, че България ще продължи да работи в името на вече започнатото, да завърши реформите, да ги направи необратими и да работи усърдно за нашето общо европейско бъдеще", подчертава Юнкер, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

28.01 2017 в 13:08

Юнкер не само да благодари на Борисов, но и ръка трябва да му целува, защото единствено България в ЕС прие ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 208 от 12 август 2016 г. за разселване на ислямистката сган в българските общини.Така нареченото АНТИБЪЛГАРСКО ГЕРБЕРСКО постановление, което е подписано е от министър-председателят Бойко Борисов. Нито една друга държава-членка на ЕС не е приемала подобен самоубийствен документ. http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=106769

63994

1

Red or Dead

28.01 2017 в 11:38

иврупейцитИ.....така ли му викате на лизането на задни части в стойка пикаеща крава.....“сътрудничество“:))))))

барабойко...мечтаната подлога, продала НАРОДА си за жълти стотинки......
хак да ни е, вече ни пускат трейлъра за 3 серия на сериала

“Завръщането на Бостанвейдър-барабойко 3/ТИКВЕНИКЪТ отвръща на удара“....