Юнкер поиска от Радев да се ангажира лично за стабилността в България

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2016 в 12:10 2869 3

Жан-Клод Юнкер

Надявам се, че изборите и вашият личен ангажимент ще осигурят политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи и изпълнението на общия европейски дневен ред.

Това послание отправи председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер в писмо до новоизбрания президент Румен Радев.

България има централна роля в процеса на вземане на решения в Европейския съюз. Вашето избиране идва в изключително важен момент, както за Вашата страна, така и за Европейския съюз като цяло, пише Юнкер.

Днес, когато сме изправени пред общи предизвикателства – като бежанската криза, стремежа към енергийна сигурност и създаването на устойчиви работни места, и растеж, за нас е важно да работим в тясно сътрудничество. Вярвам, че Вашата всеотдайност и лидерство ще дадат възможност за поддържане на сигурността, стабилността и отличното сътрудничество на България с Европейския съюз, пише още председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

73928

2

El Commandante

16.11 2016 в 12:55

"изпълнението на общия европейски дневен ред."

Радев: всичко тва добре, но има там една малка спънка с "бежанците", ако се сещате кво ви намеквам другарю Жан-Клод...Абе, on a different note: Тая не умре ли на Кристо жена му Жан Клод? Как ги праща тея писма от отвъдното?