Юлиан Войнов: Хората са изморени от партиите на статуквото

Ивайло Анев 25 септември 2014 в 18:55 3226 0

Снимка Ивайло Анев

Юлиан Войнов.

"Хората са изморени от партиите на статуквото и желаят да бъдат представени в следващият парламент. В момента много голям процент от българите се чувстват непредставени," това заяви водачът на листата на Коалиция "ДЕСНИТЕ" в 24 МИР-София Юлиан Войнов.

По думите му "Десните" категорична опозиция на политическото статукво в момента. "Политическото статукво в момента се представлява основно от БСП, ДПС и ГЕРБ. Това са партиите, с които ние по никакъв начин няма да влезем в каквито и да е било уговорки и коалиционни споразумения", допълни той.

Войнов обяви, че по отношение на финансовата стабилност това, което за коалицията е изключително важно, е запазване на системата на паричен съвет до влизането на България в еврозоната и гарантиране на устойчива макроикономическа рамка.

На въпрос защо колицията е избрала различен път от този на Реформаторския блок, Войнов отговори:

"ДСБ още от самото си формиране заяви своята категорична дясна идентификация. Отклонението от десните принципи, принуди доста хора да потърсят друга форма на участие в политиката, друго представителство".

"Поради тази причина симпатизанти и последователи на Демократи за силна България се обърнаха към хора, свързани с автентичната десница, участвали в правителството на Обединените демократични сили (1997-2001 година), с опит и управленски качества, които да станат изразители на тези принципи, на които автентичната десница беше изградена в България", категоричен бе водачът в 24 МИР-София.

Войнов допълни, че "ДЕСНИТЕ" събират около себе си такива хора, които категорично заявяват, че не могат да направят предателство на собствените си принципи, които са изповядали през живота си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!