"Десните" са възмутени: Галактион "ръкоположи" Борисов за премиер

OFFNews 20 септември 2014 в 14:53 8146 10

Старозагорският митрополит Галактион.

Коалиция „Десните” изпрати писмо до патриарх Неофит и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи” Бойко Борисов за министър-председател. 

„За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?”, се казва в писмото на „Десните”.

Ето и цялото писмо до Светия синод:

Ваше Светейшество,

Ваши Високопреосвещенства,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели - Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?”. Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният”.
За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?

Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,
Коалиция ДЕСНИТЕ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!