Quantcast

"Десните" са възмутени: Галактион "ръкоположи" Борисов за премиер

OFFNews Последна промяна на 20 септември 2014 в 14:53 7403 10

Старозагорският митрополит Галактион.

Коалиция „Десните” изпрати писмо до патриарх Неофит и до Св. Синод във връзка с днешното изявление на Старозагорския митрополит Галактион, с което той „ръкоположи” Бойко Борисов за министър-председател. 

„За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?”, се казва в писмото на „Десните”.

Ето и цялото писмо до Светия синод:

Ваше Светейшество,

Ваши Високопреосвещенства,

Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовни водачи на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели - Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?”. Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният”.
За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?

Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,
Коалиция ДЕСНИТЕ

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 00:15

Галактион хвърля масло много отдавна и излага църквата!Толкова е корумпиран,че нищо не прави без умисъл!!Леке и срам за църквата,ама те си знаят!!

21.09 2014 в 12:59

абе медведь, не говори глупости, какъв враг им е буда, като точно те го създадоха (заедно със сава)?

20.09 2014 в 18:07

Духовни водачи другият път! Това са звездите на православната чалга! Едва ли в друга държава дори около нас има такова падение на хора, претедниращи да вярват в Бога.

20.09 2014 в 16:13

@чесън,
ами той им остана единствения враг. Няма друг и почват да се самоизяждат.
Ако трябва, ще лижат, ще се правят на луди дудуци, на червени хитлеристи като Волен, даже и брадичките ше си избръснат като Радан. А местан и свинска пържола ще хапне с Боко, ако се налага, само и само да му смъкнат от електората.
И защо е тоя напън? - ми защото тоя път с осраха, яко преядоха, не се постараха да заличат всички следи, а Боко не кльопаше тоя път. Та сега като се върне, може бая народ да изгори.

Хахахахахахахахахахаха

20.09 2014 в 15:50

усещам как на Професор Балкански и ко, скоро ще им бъде наредено от руските господари да лижат гъза бойков. Стойте и гледайте.

20.09 2014 в 15:25

Всички помияри се наредиха с панички пред Боко.

Ххахахахахахахахахахаха

Всъшност, само му вредят така, ма какво да се прави - глад.


Хахахахахахахахахаха

20.09 2014 в 15:19

Не трябва да се чака духовниците да починат, за да бъдат сменени. Явно изкукват много преди и трябва да им се осигури прилично житие в някой манастир. Иначе стават за смях о отблъскват народа от църквата.

20.09 2014 в 15:16

Навярно Галактион е получил информация на ухо от шефа си-патриарх Кирил Московский,а пък той от н.в.Путя Величественний кой ще бъде следващият премиер на България...

20.09 2014 в 14:59

Ама пожизнен премиер или...?

20.09 2014 в 14:55

Е те си се знаят от ДС по татово време още.