"Истината е, че Бойко Борисов се страхува"

OFFNews 28 октомври 2014 в 11:37 8456 8

Татяна Дончева

"Истината е, че Бойко Борисов се страхува, ако нещата не тръгнат добре, ако хората го разлюбят – един политик не би трябвало да се страхува от такива неща".

Това каза председателят на "Движение 21" Татяна Дончева пред БНР по повод преговорите за сформиране на ново правителство.

Според Дончева лидерът на ГЕРБ правел странни оферти на другите политически сили от доста време:

"Това прилича на рибата в морето, а те стегнали тигана и запалили печката. "Изчакайте до президентските избори." До тогава има много време. И да кажеш, че искаш догодина сливане на местни избори с парламентарни, пак трябва да имаш предвид, че години наред изборите са били есента, как сега ще ги преместиш през лятото. Нали и до лятото трябва да има правителство с мандат на някоя от политическите сили, което да прави нещо?", каза тя.

Дончева допълни, че цялата предизборна кампания на ГЕРБ е минала под мотото "Плаша ви, че ще отидем веднага на избори, ако не ни дадете достатъчно много".

Тя смята, че проблемът на предстоящата лидерска среща е в "публиката", защото не е възможно толкова дълго време да гледаш "едно и също представление и да не вярваш на очите си и на ушите си", а да вярваш на желанието си нещо да бъде различно.

"Беше повече от ясно, че ГЕРБ не разполага с кадрови потенциал, различен от този, който е имал. Като всички са недоволни, от какво са недоволни", попита лидерът на "Движение 21".

Тя смята, че поведението на ГЕРБ и като опозиция е било "безкрайно деструктивно", а това не е харесвано поведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови