Исмаилов: ДПС бяха ятаци на палачите от Възродителния процес

ОFFNews 05 февруари 2015 в 18:36 6123 3

Корман Исмаилов.
Корман Исмаилов.

Хора, които са били ятаци на палачите (по време на Възродителния процес), днес са потърпевши и защитници на потиснатите и унижените, заяви пред bTV Корман Исмаилов, визирайки част от членовете на ДПС.

Според него партията на Местан има интерес да възпроизвежда страхове и противопоставяне сред между етнически групи в страната.

Ако въпросът с Възродителния процес бъде решен, ДПС ще се лиши от основното си оръжие за "малцинствен етно популизъм", категоричен бе Исмаилов.

Според него Движението за права и свободи досега е имало многократни възможности да реши въпроса, но реално не иска, а вместо това всичко е "сценарий и театър".

Исмаилов смята, че ДПС насочва атаките си срещу РБ и ПФ, като се опитва да ги "пакетира в едно", но оставя ГЕРБ вън от нападките си. Това е така, защото ГЕРБ са единствената политическа формация, която е способна да извади ДПС от политическата изолация и да ги върне във властта, тъй като подобен опит би бил самоубийство за всяка друга партия.

ДПС се нуждаят силно от връщане в управлението, защото "е партия, която колкото повече е в опозиция, толкова по-слаба става", заяви лидерът на "Свобода и достойнство".

Той обясни, че обикновено партиите набират сили и популярност, докато са в опозиция, но в конкретния случай нещата не седят така.

Исмаилов разкри, че в ГЕРБ има среди, които разглеждат ДПС като константа, която контролира етническия мир. От партията нарочно разклащат етническия мир, но не твърде много, защото ако няма етническо напрежение, партията на Местан ще спре да съществува.

Накрая той обяви подкрепата си за предложението на ДПС, искащо заличаване на българските имена, получени от турците в страната по време на Възродителния процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!