Quantcast

ИМП с поредното екзотично проучване

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2014 в 15:50 6948 12

Снимка Булфото

Борислав Цеков - председател на ИМП и кандидат за депутат от БСП лява България

Ако изборите се провеждаха към момента, за ГЕРБ биха гласували 35 %, а за БСП лява България - 21,2 %, показва социологически сондаж на Института за модерна политика.

ИМП твърди, че данните му са на база национално представително проучване, реализирано в периода 22-27 септември по метода на полустандартизираното face to face интервю сред 992 респонденти. Източник на финансиране на социологическия сондаж е Институтът за модерна политика.

ДПС получава подкрепата на 12,7 % от заявилите, че ще гласуват, „България без цензура“ - 5,8 %,  а делът на Реформаторския блок е 5,6 %.

Според сондажа АБВ успява да привлече подкрепата на 5,4 % от заявилите, че ще гласуват. Това били главно избиратели с левоцентристка ориентация и колебаещи, които търсят алтернатива на десните партии.

Според ИМП от началото на предизборната кампания почти отписаната за прескачане на бариерата „Атака“ бележи нарастване на влиянието си и преди последната решаваща седмица на кампанията получава подкрепата над 5% от заявилите, че ще гласуват. В този порядък е и подкрепата за коалицията Патриотичен фронт – 5 % от заявилите, че ще гласуват.

Припомняме, че „броени дни и часове преди европейските избори на 25 май 2014 г. Социологическият екип на Института за модерна политика измери текущата електорална подкрепа.“ Тогава ИМП регистрира преднина от 1.6% в полза на БСП пред ГЕРБ. Със своите сериозни шансове (според института) да получат представителство в Европейския парламент бяха „Атака” – 4.6 % и АБВ – 3.7 %.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.09 2014 в 21:20

Процентите нямат никакво значение.
Важното е дебилите да бъдат докарани до урните. Към бройката на дебилите се добавят още около 1 милион мъртви души и ...тавата се завърта. Амет идва и реже парчетата от баницата.
Тъпият български дебил пак е пре..ан

29.09 2014 в 20:45

Едно чудесничко социолъгическо поръчване, какво толкова.

29.09 2014 в 20:35

КОЙ ли финансира ИМП (или Митьо Гестапото),както твърдят сведущи..Съберете процентите на БСП,Дудука,ПФ,"Атака",плюс няколко законспирирани отцепници В ГЕРБ и вижте ,че този път искат да ни го вкарат четворен(на тройни се насладихме).И след края на света ще се намери един Егоров или Кантария да забие знамето на 5-та колона в нетленното сърце на България...Горко и на европейската каца с меда...Да здраствУЙет ..и т.н...

29.09 2014 в 17:06

Още малко остана, ще видим кой крив и кой - прав.

29.09 2014 в 17:03

Някога мислех Борислав за симпатичен гей, но уви, той се оказа обикновен ********

29.09 2014 в 16:29

Въздух, въздух, ама нормалните партии даже не ги виждаме.

Тръби се по цял ден за ГЕРБ/ДПС/БСП/Атака/ББЦ и останалата СВЛОЧ, а нормалните пичове/хора, а ги видим, а не за 5 минути по някой сутрешен блок.

И после пред урните ходиш гласуваш за герберите, защото те е страх да не се върнат ония "експерти" на власт (aka малкото зло)

И после демокрацията била лоша и се живеело тежко...ние демокрация от както се помня не сме имали.