ИМП с поредното екзотично проучване

OFFNews 29 септември 2014 в 15:50 7582 12

Снимка Булфото

Борислав Цеков - председател на ИМП и кандидат за депутат от БСП лява България

Ако изборите се провеждаха към момента, за ГЕРБ биха гласували 35 %, а за БСП лява България - 21,2 %, показва социологически сондаж на Института за модерна политика.

ИМП твърди, че данните му са на база национално представително проучване, реализирано в периода 22-27 септември по метода на полустандартизираното face to face интервю сред 992 респонденти. Източник на финансиране на социологическия сондаж е Институтът за модерна политика.

ДПС получава подкрепата на 12,7 % от заявилите, че ще гласуват, „България без цензура“ - 5,8 %,  а делът на Реформаторския блок е 5,6 %.

Според сондажа АБВ успява да привлече подкрепата на 5,4 % от заявилите, че ще гласуват. Това били главно избиратели с левоцентристка ориентация и колебаещи, които търсят алтернатива на десните партии.

Според ИМП от началото на предизборната кампания почти отписаната за прескачане на бариерата „Атака“ бележи нарастване на влиянието си и преди последната решаваща седмица на кампанията получава подкрепата над 5% от заявилите, че ще гласуват. В този порядък е и подкрепата за коалицията Патриотичен фронт – 5 % от заявилите, че ще гласуват.

Припомняме, че „броени дни и часове преди европейските избори на 25 май 2014 г. Социологическият екип на Института за модерна политика измери текущата електорална подкрепа.“ Тогава ИМП регистрира преднина от 1.6% в полза на БСП пред ГЕРБ. Със своите сериозни шансове (според института) да получат представителство в Европейския парламент бяха „Атака” – 4.6 % и АБВ – 3.7 %.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!