Има реална възможност за ново правителство, твърди и депутат от БСП

OFFNews 03 юли 2022 в 14:32 1142 0

Александър Симов

Снимка bsp.bg

Александър Симов

Има реална възможност в рамките на този парламент да се направи правителство, при малко усилия и създаването на ясна програма и хоризонт на кабинета. Към момента това трябва да е усилието на всички партии, които са го заявили, заяви народният представител от “БСП за България” Александър Симов пред БНР.

Изборите са демократичен инструмент, но три пъти миналата година гласувахме с надеждата всеки следващи избори да дадат ясна и конкретна формула за стабилно управление. Видяхме, че това не става, коментира Симов.

По думите му българското политическо пространство е твърде фрагментирано: „Хората си представят промяната в много различни партии, а комуникацията между тези партии става все по-сложна. Затова според мен предсрочните избори няма да решат уравнението по начина, по който много хора си го представят.“

Според Симов на предстоящата днес среща на “Продължаваме промяната“ с напусналите "Има такъв народ" депутати ще се явят всички, тъй като те се чувстват съпричастни на тази промяна:

„Повечето от тях участват в тези преговори, тъй като не могат да приемат, че след като са правили няколко кампании с идеята да изчегъртат ГЕРБ и ДПС, в един момент се оказват в техния лагер. Компромис с ГЕРБ и ДПС продължава да бъде най-лошото, което може да бъде направено".

По-рано днес депутатът от "Продължаваме промяната" Росен Костурков заяви пред БНР, че шансовете за реализиране на мандата с кандидат-премиер Асен Василев растат ежечасно.

От 25% в петък шансовете днес са 50%, каза Костурков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика