Quantcast

"Има лудост и бяс от това, че Реформаторският блок е стабилен"

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2014 в 08:57 3114 9

Петър Москов

Причината медийните бухалки отново да заработят е, че има лудост и бяс от това, че Реформаторският блок е стабилен. Всички казват, че промяната е именно в нашето присъствие".

Това обяви Петър Москов от Блока пред Нова телевизия в отговор на въпрос защо има заглавия в медиите, че Радан Кънев се е измъкнал по средата на пресконференция за КТБ, когато е трябвало да представи доказателства, че в момента се извършва грабеж в банката. 

"На пресконференцията говорихме за решение на казуса „КТБ”. Първият законопроект, който ще внесем, е за директно привеждане на директивата на ЕС, която гласи, че хората с влогове до 100 000 евро могат да изтеглят парите си моментално, без да е нужна процедура на фалит на банката”, обясни Москов.

Според реформаторите външна разследваща фирма трябва да извади на светло досиетата "КТБ" през директното прилагане на европейската директива, която е с по-силен статут от българското законодателство. Парите на вложителите ще бъдат взети от фонда за гарантиране на кредитите, а не от джоба на данъкоплатците, поясни Москов.

"Над 5 млрд. лв. е кредитният портфейл на КТБ към частни фирми. Тези пари са раздадени на 150 кредитни досиета, тоест на 150 фирми, които представляват 97% от кредитния портфейл. 59 от тях са без нито един назначен служител, тоест кухи. Те дължат общо над 2 млрд. лв. Други 59 фирми са с до 10 служители. Те пък имат кредити за близо 1,7 млрд. На загуба през последните две години са 64% от всички 150 фирми, а с отрицателен капитал са 40%. Изводът от тази статистика е, че са финансирани фирми на свързани лица и това не е мое твърдение, а на прокурорите и следователите от одитната група”, обясни Петър Москов.

По думите му нищо от това не е възможно без прякото участие на държавата. КТБ е била "имунизирана под похлупак” от всякакъв вид контрол и регулация, а ДАНС са си затваряли очите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.09 2014 в 18:35

Може ли някой да ме светне, защо бузестият предприемач Гроздан Караджов, кандидат-депутат № 2 от листата на Реформаторския блок в 24 МИР-София, провежда тази вечер срещу кино "Влайкова" акция за преференциално гласуване в негова полза пред посочения на първо място в листата Петър Москов ?

24.09 2014 в 14:01

ГЕРБ знаят колко ще гласуват за РБ защото имат данни от реални проучвания затова се и плашат и отвсякъде се опитват да ги чернят цифрата не е 5% както ни информират по новините.

24.09 2014 в 13:59

И днес Дудука продължава настъпателно в интервюта да измества фокуса от това, че е с ДПС слагайки РБ до тях. Манипулатор.

24.09 2014 в 13:20

Яяяя не ми давайте отрицателни..... Забравихте ли, какво съм ви поръчала? Тук пишете са в моя защита и на Реформаторския блок !!! Май ще се разправяме!

24.09 2014 в 13:20

Яяяя не ми давайте отрицателни..... Забравихте ли, какво съм ви поръчала? Тук пишете са в моя защита и на Реформаторския блок !!! Май ще се разправяме!

24.09 2014 в 10:54

Аз ви казвам ние трябва да бъдем с Америка и Европейския съюз, който е тяхно дело не защото ще ни помогнат, точно напротив чрез тях такива ката мен продават и съсипват България, ноооо за сметка на това ми плащат и забогатявам ! Запомнете не е важна България, важни са такива, като мен ! Аз само за реакторите, колко милиона гушнах навремето... а и сега една американска организация пак ме спонсорира... тоест грижат се добре за българските подлоги и предатели! И нека тук моите последователи все така отстояват моите позиции на подлога и предатели за да забогатяваме на гърба на България!

24.09 2014 в 10:13

http://www.ivremena.com/

"Само едно може да попречи на Реформаторския Блок. И то е"

абсолютно съм съгласна с позицията на Иво Беров

Браво на Реформаторите за достойната, честна и смела позиция.Така се печелят последователи и доверие

24.09 2014 в 09:46

РБ може да обърка сметките щото не се знае колко ще гласуват
за тях а никой не може да попречи на по-умните.Особено в София и големите градове.Та сега иде паника щото ГЕРБ са се договорили вече с ДПС вероятно.Какви ли номера ще спретнат до изборите дъртите ченгета.

24.09 2014 в 09:44

Много сте стабилни. Като орел, рак и щука. От много стабилност един конгресо не можахте да проведете. И още по-стабилни ще станете след като заиграят преференциите и се изпокарате окончателно за кокала. Поискахте да направите РБ зависимо от ДСБ и това ще ви изяде главата.