Има 8 риска пред държавата, без редовно правителство няма увеличение на пенсии

Съгласни сме с предложения за финансов министър - първо доходите, после въвеждане на еврото, заяви Корнелия Нинова

OFFNews 06 август 2021 в 08:32 1818 0

Снимка Архив

Имаме 8 риска пред държавата - ценови шок, здравен, икономически, мигрантски натиск, бюджет, план за развитие и устойчивост и т.н Трябва да има парламент, а без редовно правителство отиваме на трети избори. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова тв. Служебният кабинет не може да направи нищо, трябва да се тушират емоциите, за да решим големите проблеми пред българския народ. Няма да се увеличат пенсиите, ценовият шок не може да се овладее без редовен кабинет и парламент, категорична е Нинова. 

На Националния съвет имаше резерви за някои от предложените министри, но решихме, че това е отговорност на мандатоносителя. Политическият документ, който те представиха, е основа за преговори, каза още Нинова. По думите й на НС е имало резерви и към предложения министър на образованието.  

Най-важното е да не даваме никакви съмнения за задкулисие. Да си играеш с някакво влизине и излизане, падащ кворум - не е моето, обясни Нинова. 

Изненадана съм от факта, че в политическия документ, който разглеждаме има всички искания на Демократична България, почти цялата програма на "Изправи се БГ! Ние идваме" - те са се разбрали за най-важното, очевидно имат някакви други проблеми, подчерта лидерът на БСП. 

Нито един пост не сме поискали, не сме разговаряли за хора в кабинета, категорична бе Нинова. Слави Трифонов не идва в парламента, не съм се виждала с него, това трябва да се промени, каза в отговор на въпрос тя. 

Днес ще разговаряме за преразпределението на разходите, не сме съгласни те да са 36-37%, ние искаме да са по-високи. 

Нинова заяви, че БСП също смята, че не трябва да се бърза с въвеждането на еврото, каквото мнение заяви предложеният за финансов министър от ИТН Пламен Данаилов. Първо увеличение на доходите, после еврото, обобщи Нинова. По думите й не трябва да се отлага напред във времето въвеждането на еврото, а да се увеличат бързо доходите на българите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови