Илияна Йотова: Да оставят Борисов да управлява поне една година

ОFFNews 29 октомври 2014 в 21:44 3487 8

Илияна Йотова

"Според мен най-честното отношение в тази ситуация и въобще в това, което се развива в България последните две години, е Борисов да направи наистина правителство на малцинството само с политическа партия ГЕРБ”, каза евродепутатът Илияна Йотова в ефира на БНТ. 

Тя посъветва политическите партии да оставят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сам да носи своя кръст. „Самият той искаше сам да поеме отговорността. Нека го оставим да се справи“, призова тя.

„От тази драма, която се разиграва между ГЕРБ и РБ е ясно едно - всеки се опитва да избяга от подкрепата на ДПС. Всички се умориха от тези преговори“, посочи евродепутатът.

Според нея, на преговорите между партиите не се говори за политики. Аз ви уверявам, че на тези разговори не се говори изобщо за програми, а се обсъждат политически формули, коалиции и сметки, заяви тя. 

На въпроса как е възможно да се управлява с 83 депутати, тя отговори: „Точно толкова, колкото беше със 107. Голяма разлика няма".

Йотова беше категорична, че правителство ще има на всяка цена. „Трябва час по-скоро да си замине служебният кабинет - това ще е за доброто на държавата. След това Борисов да бъде оставен да осигури стабилно управление поне за една година“, подчерта Йотова.

По думите й в серията от разговори, които ГЕРБ проведе с парламентарно представените партии, БСП е била единствената политическа формация, която от самото начало е имала абсолютно ясна позиция.

“Ние не позволихме флирт нито с партията, нито с нейното ръководство, нито с бъдещото участие във властта, нито с някакво плаващо мнозинство в парламента. Ние казахме така – 39 депутати в 240-членен парламент е опозиция”, заяви още Йотова.

Тя допълни, че от разговорите е станало ясно, че не е дошло времето, в което БСП би трябвало да се ангажира с такъв тип управление. Йотова обаче увери, че партията ще подкрепи всяко решение, което е в интерес на гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!