Илияна Йотова: Да оставят Борисов да управлява поне една година

ОFFNews Последна промяна на 29 октомври 2014 в 21:44 2927 8

Илияна Йотова

"Според мен най-честното отношение в тази ситуация и въобще в това, което се развива в България последните две години, е Борисов да направи наистина правителство на малцинството само с политическа партия ГЕРБ”, каза евродепутатът Илияна Йотова в ефира на БНТ. 

Тя посъветва политическите партии да оставят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сам да носи своя кръст. „Самият той искаше сам да поеме отговорността. Нека го оставим да се справи“, призова тя.

„От тази драма, която се разиграва между ГЕРБ и РБ е ясно едно - всеки се опитва да избяга от подкрепата на ДПС. Всички се умориха от тези преговори“, посочи евродепутатът.

Според нея, на преговорите между партиите не се говори за политики. Аз ви уверявам, че на тези разговори не се говори изобщо за програми, а се обсъждат политически формули, коалиции и сметки, заяви тя. 

На въпроса как е възможно да се управлява с 83 депутати, тя отговори: „Точно толкова, колкото беше със 107. Голяма разлика няма".

Йотова беше категорична, че правителство ще има на всяка цена. „Трябва час по-скоро да си замине служебният кабинет - това ще е за доброто на държавата. След това Борисов да бъде оставен да осигури стабилно управление поне за една година“, подчерта Йотова.

По думите й в серията от разговори, които ГЕРБ проведе с парламентарно представените партии, БСП е била единствената политическа формация, която от самото начало е имала абсолютно ясна позиция.

“Ние не позволихме флирт нито с партията, нито с нейното ръководство, нито с бъдещото участие във властта, нито с някакво плаващо мнозинство в парламента. Ние казахме така – 39 депутати в 240-членен парламент е опозиция”, заяви още Йотова.

Тя допълни, че от разговорите е станало ясно, че не е дошло времето, в което БСП би трябвало да се ангажира с такъв тип управление. Йотова обаче увери, че партията ще подкрепи всяко решение, което е в интерес на гражданите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2014 в 11:00

Ооо, Йотова, я се скрий! Помня какво говореше миналата година.

30.10 2014 в 10:10

Един килограм грим, два-три часа фотошоп и -- спи!

30.10 2014 в 09:12

Няма да сме с ДПС... ама те ще ни подкрепят... ако не ги настъпваме и не им пипаме фирмите и прокуратурата... и ако не включим в правителството тези и ей онези... ама няма да сме с ДПС, няма, само кафето ще си пием заедно и заедно ще си броим жълтиците... Аферим, Боко, машалла, донеси си свои вазелин като си почнал...

30.10 2014 в 01:56

@on, Бате ти Бойко го видяхме как го извади картофа - цели 4 години не му стигнаха.... Цвинокио го помним, не сме забравили управлението ви, заеби тая работа! Малоумник до малоумника, калинки и хидромелиоратори - колкото щеш при вас, да не продължавам......
solaris, верно е дърта мръсница, всички знаем тая работа. Ама първо вземете се коалирайте с РБ, пък тогава ги слагайте в кюпа. Ако питаш мен, като твърд гласоподавател на РБ - трябва да го оставят наистина Боцето да се набълбука, щото е тъп и не разбира от управление. Вярно е, че и ние всички ще потънем, ама то с него на борда - така или иначе ще потънем. Не четохте ли днес бюджетната комисия какво е обсъждала и приела?
И да сте чели - от хора, гласували за Боце - не очаквам да сте разбрали за какво става "на въпрос", както казва вашето недоразумение, шофьорското синче и главен физкултурник на държавата :-)

29.10 2014 в 23:15

Идва HELLOWEEN празника на тиковоча.

29.10 2014 в 22:55

Оох, каква мръсница си ти... много ви дреме за България, как ги чакате само да се провалят и Бойко и РБ, и да смачкате у хората всяка надежда за промяна. И какво му е толкова лошото на служебния кабинет, че трябвало час по-скоро да си заминава " за доброто на държавата?! Защото се справят много по-добре от вас, заемат твърда позиция в интерес на България и мръсотиите ви от последната година се разкриват една по една??

29.10 2014 в 22:29

Не'ам думи. Нали щяхме да направим всичко, за да освободим България от страха. Нали чрезвичайната ситуация изискваше нестандартни решения. К'ва стана тя, тавариши.

29.10 2014 в 22:24

Всички чакате бат' Бойко да ви извади горещия картоф от огъня. Още щом резняците взеха да мрънкат как трябва да има правителство, ми беше ясно. Дано ГЕРБ да НЕ съставят правителство, а да изчакат 2-3 месеца до нови избори. В техен интерес ще е резултатът. Сидероглу и Цензурата оставаат без пари и под чертата, освободените 22 столчета се разпределят пропорционално - което е добре за партията с най-висок резултат.