ГЕРБ: Ако до дни не се разберем, няма да има правителство

Ивайло Анев 29 октомври 2014 в 17:54 5046 16

Снимка Ивайло Анев

Представителите на ГЕРБ и Реформаторския блок след срещата между двете формации.

Времето безспорно тече. Ако до понеделник нямаме окончателен вариант и съгласие, за съжаление, прогнозите за създаване на правителство са изключително песимистични.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев след поредната среща с Реформаторския блок, продължила два часа и половина.

Той обясни, че няма изначално отхвърлени варианти за съставяне на правителство. „Ако приемем, че тактовете за съставяне на работещо правителство са три, днес продължават разговорите по отношение на първия – политическата формула", заяви Дончев и добави, че на втория етап трябва да се постигне съгласие относно механизмите на вземане на решения, а третата тема е свързана с разпределението на отговорностите и персоналният състав.

От двете формации потвърдиха, че нямат принципни различия в програмите си, които днес са продължили да съпоставят, но въпреки това съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Меглена Кунева заяви, че докато всичко не е договорено, нищо не е договорено.

„Не можем да представим резултат, защото такъв не сме постигнали", заяви Кунева.

Тя обясни, че с ГЕРБ са разговаряли по политическата формула за съставяне на правителство и по програмата, но нищо не е отхвърлено като вариант.

Петър Москов от Реформаторите пък добави, че няма никаква конкретика и са обсъждали различни варианти. „Когато имаме готовност да кажем работещ вариант за формиране на стабилна подкрепа, ще научите", увери той.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ уточни, че поставянето на срок не е израз на притеснение, а на деловитост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!