Илияна Йотова: БСП ще преживее прераждане

Ивайло Анев 30 ноември 2014 в 09:37 2601 10

Евродепутатът от БСП Илияна Йотова

БСП е един много сериозен организъм, ние ще преживеем прераждането си. Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова в интервю за Нова тв.

Според нея левицата можела да свърши много стойностни неща в опозиция, като бъде истински коректив. Управляващите пък щели да бъдат принудени да се съобразяват с 39-та депутати на БСП, защото парламентарното мнозинство на партиите в управляващатата коалиция било нестабилно.

Водещата партия ГЕРБ пък "се загубила в битката за постове" още в самото начало.

Тя коментира правителството с думите, че имало "сговор" между четири партии за някакво управление, но тя не виждала то да е извело като свои националните приоритети. Като цяло не виждала как вторият кабинет с премиер Бойко Борисов щял да управлява до местните избори.

"Взе се решение за огромен заем, какъвто не е имало в новата история на България - в името на какво е взет и как ще се плаща?”, запита Йотова по повод планирания в проектобюджета за 2015 г. заем в размер до 8.1 млрд. лева.

Според Йотова БСП нямала вина за спиране на еврофондовете. Имали вина ГЕРБ. Освен това спирането на плащанията било и защото самата Европейска комисия нямала пари.

„Едва ли не се внушава, че ние сме единствената страна, наказана от Европейската комисия заради някакви прегрешения на кабинета "Орешарски", заради лоши обществени поръчки. България не е единствената в тази ситуация. Европейската комисия ще завърши 2014 г. с 31 млрд. евро дефицит. Казано простичко, това означава, че за 31 млрд. евро няма разплатени програми в рамките на държавите-членки. И България не е единствената в тази ситуация", категорична беше Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!