И ''Възраждане'' няма да подкрепи Борис Бонев за шеф на СОС

OFFNews 18 ноември 2023 в 16:11 1549 0

Деян Николов

Снимка БГНЕС

Деян Николов

След БСП, и "Възраждане" обяви, че няма да подкрепи номинираният от ПП, ДБ и "Спаси София" за председател на Столичния общински съвет Борис Бонев.

Това стана ясно от думите на Деян Николов от "Възраждане" - общински съветник и кандидат за кмет от партията, след проведена среща по покана на кмета Васил Терзиев.

По-рано днес среща имаше и с БСП, които също декларираха, че няма да дадат подкрепа за Бонев, а ще издигнат отново своя кандидат Диана Тонова, както направиха на първото заседание

"Ясно заявихме, че от нас няма да има подкрепа за председател на Столичния общински съвет (СОС). Това е тяхна отговорност да намерят формулата как да заработи СОС", каза пред журналисти общинският съветник Деян Николов, цитиран от БТА.

Той добави, че "Възраждане" имат своя кандидатура за председател на СОС – Красимир Гълъбов. 

Деян Николов каза също, че най-вече са говорили за приоритети за София. Ние изложихме нашите приоритети, които са горе-долу в 14 точки, които са прагматични по отношение на това, което трябва да се случи в града, каза той. Общинският съветник посочи най-вече спирането на презастрояването, подобрение на пътната инфраструктура, чистота в града. Говорихме за дигитализация, за детски градини, посочи той.

За Борис Бонев конкретно не сме говорили, уточни Николов.

Това, което беше представено от тяхна страна, е, че за да заработим за всички приоритети на София, които на места се припокриват, трябва да бъде "отпушен" СОС, посочи Николов.

Така ситуацията в СОС остава под голяма въпросителна преди второто заседание, след като на първото нито един кандидат не събра необходимия брой гласове, за да оглави общинския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика