Цветанов: Чува се, че Бисеров е разследван за трансфери от държава в държава

Нели Чолашка 07 ноември 2013 в 10:45 3585 4

Цветан Цветанов пред съда  Снимка: Сергей Антонов
Цветан Цветанов пред съда Снимка: Сергей Антонов

 

Това което се говори е свързано със сериозни финансови преводи от една държава към друга, обяви бившият вътрешен министър и в момента депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов по повод сигнала на ДАНС до прокуратурата срещу Христо Бисеров.

Срещу Цветанов също се водят дела за незаконно подслушване по времето, когато е бил вътрешен министър.

На въпрос дали, когато е бил начело на МВР е имал информация, че ДАНС разследва Бисеров той обяви, че няма право да коментира. Има класифицирана информация, която никой не е в състояние да коментира, обясни той.

Относно липсата на дебат днес сутринта при гласуването оставкат на Бисеров като депутат Цветанов каза: "Това е още едно доказателство че проблемите са сериозни и бързината и мълчанието могат да провокират много тълкувания в тази посока".

В момента управляващите са тези, които трябва да говорят по тази работа, компетентните органи и групата за ДПС, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

По думите му този скандал няма да се отрази политически на ДПС, защото партията е много консолидирана. 

Лидерът на ДПС Лютви Местан не е в парламента, а заместникът му Йордан Цонев е на среща с КНСБ.

Депутатите от ДПС отказват да коментират, но за сметка на това се почерпиха с кюфтенца и баклавички в кратката почивка, която даде председателят на парламента Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови