И Караянчева поиска Борисов и Фандъкова да отговарят за удареното от ток момче. Не се прие

OFFNews 19 февруари 2021 в 10:11 5114 0

Снимка Архив/OFFNews

Председателят на парламента Цвета Караянчева изпревари БСП и направи предложение за изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за случая със загиналото от ток дете в София. Предложението не беше прието от депутатите от мнозинството.

Това е трети пореден ден, в който от БСП се опитват да докарат в парламента премиера и кмета на София. В началото на пленарното заседание Георги Свиленски (БСП) възрази по повод вчерашното изказване на Даниела Дариткова по бТВ, в което тя каза, че всички въпроси на опозицията към премиера са били в разрез с правилника и конституцията.

Свиленски се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева.

"Вие сте стожер на правилника и не трябва да допускани първо да бъдат връщани въпросите и питанията на опозицията, защото те касаят пряко управлението на държавата. Няма как въпроси, които касаят управлението на държавата, да бъдат противоконституционни", каза още Свиленски.

Караянчева му отговори, че на тази тема вече е отговаряла много пъти. 

"По повечето от въпросите вашите колеги не са се възползвали от чл. 107, с който могат да протестират пред председателски съвет. Има оставени неотговорени, защото вашите колеги не са ги преадресирали. Нямат интерес към тези въпроси, а по-скоро да се води статистика, че се задават въпроси към премиера", заяви тя.

"Уважаеми дами и господа народни представители - срамно е! Разбирате ли. Няма здрав разум в страната, който да не разбира, че прикривате министър-председателя", обърна се към Караянчева депутатът от БСП Крум Зарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови