И Яна Балникова от ПП няма да е в листите, напуска политиката

Тя бе съветник на премиера Кирил Петков

Мая Младенова 23 август 2022 в 11:09 8075 6

Яна Балникова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Яна Балникова

Още един от младите кадри на "Продължаваме промяната" - Яна Балникова, обяви, че няма да е в листите за изборите на 2 октомври. 

В предишния мандат Балникова стана депутат от Габрово, а скоро след това заедно с Лена Бориславова напусна Народното събрание, за да работи в Министерския съвет.

В пост в личния си фейсбук профил младата дама обявява, че няма да е в листите и "няма да има възможност" да се занимава с политика.

Ето какво написа тя:

Балникова беше заместник на Кирил Петков, докато той заемаше поста на икономически министър в първото служебно правителство за тази година. Впоследствие, в неговия кабинет тя бе съветник на министър-председателя.

Вчера доскорошният шеф на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, обяви, че няма да участва в предизборните листи на "Продължаваме промяната". Бориславова коментира, че да се занимаваш с политика в България има своята цена и няма право да я прехвърля върху екипа и работата на "Продължаваме промяната", като отбеляза атаките срещу самата нея. Юристката от Харвард не пише категорично дали би останала в политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

6

pisnamiotmutri

23.08 2022 в 14:43

Определено е била слаб съветник. Толкова много стратегически грешки докато отзад джудже чегърта имиджа на партия и премиер

-60

2

офф бее

23.08 2022 в 13:22

Той поне има дамско обкръжение. За разлика от теб.
 
X

Да помогнем на украинските деца!