И БСП поиска оставката на Борисов и Кристалина

OFFNews 06 октомври 2016 в 11:26 5257 6

Искаме оставката на Бойко Борисов и на българското правителството, както и оттеглянето на Кристалина Георгиева от Европейската комисия.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента. Тя е категорична, че след като се провалила по време на състезанието за генерален секретар на ООН (предпоследно място), Георгиева не може повече да представлява България в Европейската комисия.

„Цялата външна политика се прави извън България. Българското правителство не е суверенно“, заяви Нинова.  „Гласуването за ген. секретар на ООН показва,че единственият български кандидат с шанс за избор за ген. секретар на ООН беше Ирина Бокова. Нинова е категорична, че Бокова е сменена под чужд натиск. 

Нинова добави, че Бойко Борисов и българското правителство са продали националния интерес на България и "за това се носи политическа отговорност".

Лидерът на БСП коментира и вота на недоврие. Тя е категорична, че след консуклтации с ДПС и АБВ той ще бъде внесен преди ваканцията на депутатите. Както стана ясно днес парламентът ще почива две седмици преди изборите.

"По това как другите парламентарни групи ще се отнесат към вота, иницииран от БСП, ще си проличи кой наистина е с Бойко Борисов, с това правителство и подкрепя такава външна политика, която не е суверенна и кой е алтернатива на такава политика“, заяви Нинова. "Ние сме алтернативата", категорична е Нинова и добави, че БСП иска този вот и оставката на правителството.

Темата на вота на недоверие беше външна политика, но от ДПС казаха, че искат да е за цялостната политика на правителството. Днес това каза и Георги Първанов от името на АБВ, че вотът трябва да е цялостен - за национално предателство, макар че от АБВ смятат, че в навечерието на предизборна кампания не е времето на вот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12071

3

Elle

06.10 2016 в 11:57

Това си е напълно нормална реакция на една обикновена опозиция. Сега БСП се опитват максимално да се възползват предизборно. Това са си нормални политически игри, но и те знаят, че този избор за генерален секретар на ООН не зависи нито от тях, нито от ГЕРБ. За съжаление и там всичко е с партийни и предизборни цели. Аз съм спокойна, защото правителството ни работи на макс - събира се от контрабандата, строят се пътища и много други неща, които са видни и можеш да ги пипнеш. Всички видяхме какво се случи по времето на БСП и ДПС, експериментът "Орешарски" - стана един погром!

12071

1

Elle

06.10 2016 в 11:54

Това си е напълно нормална рекция на една обикновенна опозиция. Сега БСП се опитват максимално да се възсползват предизборно. Това са си нормални политически игри, но и те знаят, че този избор за генерален секретар на ООН не зависи нито от тях, нито от ГЕРБ. За съжаление и там всичко е с партийни и предизборни цели. Аз съм спокойна, защото правителстото ни работи на макс - събира се от контрабандата, строят се пътища и много други неща, които са видни и можеш да ги пипнеш. Всички видяхме какво се случи по времето на БСП и ДПС, експериментът "Орешарски" - стана един погром!