Христо Проданов: Анонсите на Мая Манолова в публичното пространство съвпадат с тезите в програмата ни

OFFNews 12 септември 2019 в 08:38 2468 1

Ако Манолова спечели, печелят всички софиянци, на които им е омръзнал порочният модел на управление - преди чрез Борисов, сега чрез Фандъкова като лице. 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред БНТ.

Нашата основна цел е да сменим модела. За кандидат за кмет на София се спряхме на надпартийна кандидатура, която да обедини недоволните от този модел на управление, които стават повече и повече”, коментира той. Проданов подчерта, че освен политически партии, доста неправителствени организации и сдружения, които са работили успешно с Манолова като омбудсман, също подкрепят нейната кандидатура.

Подкрепата, която ние сме дали, е при условие, че основните параметри в нейната програма съвпадат с нашите. Не можем да направим компромиси с политиките, защото в миналото БСП е правела такива компромиси и е плащала тежка цена, каза той. Христо Проданов подчерта, че левицата е направила своите изводи. „Анонсите, които досега е направила Мая Манолова в публичното пространство, съвпадат с голяма част от тезите в нашата програма”, допълни социалистът. 

Проданов сподели, че очаква мръсна и компроматна кампания, виждайки какво се случва в публичното пространство. „Много от общините са превърнати във феодални владения и хората живеят в страх. Промяната на този модел е средство, с което да се постигне основната цел – да се промени животът на хората. Очакваме тежка битка и ще я проведем”, заяви той.

По темата за шпионския скандал, Проданов изрази мнение, че той е свързан с предизборната кампания. ”Да се разпали темата русофили и русофоби и да се нагнети омраза и разделение в обществото. Това започна още с декларацията на Външно министерство по повод 75 години от 9 септември и продължи с тези показни арести”, коментира Христо Проданов. Той подчерта, че засега няма конкретна информация, за да се правят изводи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови