Христо Иванов: Няма данни Албена Симеонова да е вербувана. И не е знаела, че Интерпол търси Бодил

Симеонова избяга от журналистите в парламента, които се опитаха да ѝ зададат въпроси след края на закритото изслушване

Ружа Райчева 11 януари 2023 в 16:15 4990 6

Христо Иванов в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Христо Иванов в кулоарите на парламента

Това, което се чу в рамките на закритото заседание, е че няма данни тя да е знаела, че лицето е заподозряно за престъпна дейност. И няма данни за опити тя да бъде вербувана.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов след края на засекретеното изслушване на вътрешния министър Иван Демерджиев и шефа на ДАНС Пламен Тончев. Изслушването е  по искане на ГЕРБ - заради твърденията, че Албена Симеонова от ДБ е вербувана и е укривала издирвания от Интерпол 28-годишен англичанин Дейвид Бодил в дома си в плевенското село Любеново. 

"Става дума за това, че в това село има англичани и тя е от малкото хора в селото, които говорят английски. И затова му е помогнала да си плати тока. Твърденията, че е живял в нейн имот са неверни", уточни лидерът на парламентарната група на ДБ. 

По думите му фактът, че парламентът се занимава с този казус, вместо с належащите за решаване проблеми, е илюстрация, че надделява желанието за избори:

"Вместо да се успокои политическата ситуация и да се намери възможност с третия мандат да бъде излъчено правителство, ние се занимаваме с подобно губене на време, което може да има само предизборна цел."

Албена Симеонова буквално избяга от журналистите в парламента, които се опитаха да ѝ зададат въпроси след края на изслушването на министъра и шефа на ДАНС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

6

IvoIvo

12.01 2023 в 13:15

Много ги разбира Иванов нещата....

11982

5

leomesi

12.01 2023 в 11:15

Е, мн ясно, че ще я оправдаваш, нали е от твоите. Но точно каква е истината, не е много ясно.

1220

4

хr4

11.01 2023 в 19:41

Толкова са смешни, че чак са жалки!
Курнела пита Мунчо льотчика дали дъщеря му е играла във филм, Простака сам си режисира филм, учиндолския каун направо продуцира филм+саундтрак към филма, с две думи-нямам думи...
Толкова И треперят гащичките на коалиция "хартиен Газпром", че вичи сами са се вкарали във филма. Ама народа е проС и вЕрва!

5827

3

pisnamiotmutri

11.01 2023 в 18:36

Хайде пак ги вкараха в оправдателен режим за нищо. Тази партия приключи.

-5840

2

И тоя е вербуван, камо ли депутатите му. На чай в американското посолство, по време на гласуването звъни във френското. Ужас какви допускаме в парламента.

345

1

Джендо Джедев

11.01 2023 в 17:04

Лайнометните войски на ДС се включиха с пълна сила срещу ДБ. Точно по времето, когато се спряга трети мандат. Случайност? ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!