Христо Иванов нарече разпитите на министри пошъл пиар за прокуратурата

ОFFNews 23 ноември 2016 в 20:50 4124 7

Снимка БГНЕС

Бившият правосъден министър Христо Иванов определи разпитите на министри от кабинета като пошъл пиар, който прокуратурата си организира. Днес той също бе разпитан за разменените с Турция ваксини.

"Прокуратурата се опитва да демонстрира политическа значимост и тежест в този момент. Има хора, които да бъдат разследвани. Особено в последните дни има материали, които изискват сериозно разследване", каза Иванов, цитиран от БТА.

Бившият министър уточни, че става дума за казаното от Цветан Василев, за начина, по който е управлявана масата на несъстоятелността на КТБ и от разговорите, в които участват Момчил Мондешки, Владимира Янева и Румяна Ченалова. Според Иванов на разследващите им било неудобно да участват в това разследване.

"Срамота е това. Главният прокурор показва колко е силен и влиятелен, случва се една кавалкада от министри, които са привиквани в едно пошло позорище. Това е демонстрация на политическо влияние над хора, които вече са в оставка. Има такива, които има за какво да бъдат викани, но не са викани", заяви той.

По думите му прокуратурата често е въвличана в ситуации и роли, които имат политически ефект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

6

neverland

24.11 2016 в 09:22

Абе, не знам ама нещо ми вдъхваше доверие този човечец с брадата. Може би, защото го събориха и влезна в сила психологическия момент "щом го махат, значи е неудобен на властта и системата, значи прави нещо което не им се харесва, а щом на тях не им се нрави значи е добро за народа". Не че не работи и той за нечии интереси, но с такова усещане останах, както с Ревизоро, едно време.

63994

5

Red or Dead

23.11 2016 в 22:57

““““......Snowden.....“““““

Ах, ти.....този път хвърляш захранка....с двойно сюркме.....в едно изречение им запрати в суратя две имена от които хващат къра.....трябваше да вмъкнеш и ....Асанж, и купона щеше да е...пълен.....

63994

3

Red or Dead

23.11 2016 в 21:41

Абе Професоре, ицкУ ТАЛИБАНА плати ли си членския внос, или не:))
 
X

Да помогнем на украинските деца!