Христо Бисеров потъна в неизвестност

OFFNews 17 декември 2013 в 10:54 4613 14

Христо Бисеров

Снимка БГНЕС, Архив

Христо Бисеров

 

Разследваният за пране на пари Христо Бисеров отново не се яви като свидетел по делото срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов.

Съдът обясни, че Бисеров не е бил открит на нито един от известните му адреси. Дадени са два адреса за призовката за Бисеров, като се е оказало, че единият е резиденция на Република Чехия, а на другия - ул. "Омуртаг", бившият депутат не се е явявал от 20 дни, съобщава "Фокус".

Бившият заместник-председател на парламента и депутат от ДПС трябваше да даде показания и миналия месец, но не се яви в съда. Тогава съдът разпореди ексдепутатът да бъде доведен принудително и го глоби с 500 лева.

Бисеров е представил молба, да се отмени принудителното му довеждане, защото, по време на предното заседание на делото, е бил в болница.

На предишното заседание Софийският градски съд заличи като свидетел почетния председател на ДПС Ахмед Доган, след като вещото лице доц. Игнат Петров от болница "Лозенец" заяви под клетва, че Доган е в тежка депресия след атентата срещу него на 19-и януари.

Според адвоката на Октай Енимехмедов Борянка Аврамова, процесът ще пострада от решението на съда:

Мисля, че експертизата не е обоснована, не са извършени нужните изследвания на лицето и вещото лице само заяви в зала, че не може да даде отговор на въпроса, тъй като не се занимава точно с тази област. Вещото лице каза, че това е негово усещане, не заключение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!