Съдът потвърди паричната гаранция от 25 хил. лв. на Христо Бисеров

OFFNews 02 декември 2013 в 11:41 1988 1

Христо Бисеров
Христо Бисеров

 

Пети състав на Софийски градски съд (СГС) потвърди мярката за неотклонение на Христо Бисеров - парична гаранция от 25 хил. лв., съобщиха от съда. 

На 15 ноември Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков се явиха в Столичното следствие, където се сдобиха с обвинения за престъпления срещу данъчната система. 

В закрито заседание съдът е преценил, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение.

"Взетата мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия е втората по степен на тежест мярка. Съдът намира, че видът ѝ е съобразен с тежестта и обществената опасност на престъпленията. От друга страна позволява на обвиняемия Бисеров свободно да се придвижва в страната", се казва в определението на съда.

Съдиите са мотивирали размера на гаранцията и с възпиращото ѝ действие към обвиняемия, като тя "следва да бъде в размер, който би могъл да накърни имотното му състояние в значителна степен". "От друга страна, този размер следва да бъде съобразен с имотното състояние, за да може мярката да бъде изпълнена", се казва още в определението на съда.

Съдът е намерил, че размерът на мярката за неотклонение е определен правилно, в съответствие с имотното състояние, семейното положение и възрастта на Бисеров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!