Христанов разбрал от служебен министър, че ГЕРБ и ДБ преговарят за кабинет

OFFNews 04 април 2023 в 09:46 5807 2

Иван Христанов

Снимка БГНЕС/архив

Иван Христанов

Преговорите за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и Демократична България вече са започнали. 

Това е съобщил служебен министър от действащото правителство в щаба на подготвяната от Иван Христанов нова партия. Това обяви бившият член на "Продължаваме промяната" по БНР, но отказа да съобщи кой е министърът-информатор. 

По думите му той не поддържа връзка с ръководството на ПП, но е сигурен, че информацията е достигнала до тях през социалните мрежи.  

Той коментира и вчерашното искане за оставки от бившия транспортен министър и член на ПП Николай Събев, който призова за оставките на Асен Василев, Даниел Лорер и "групата им".  

Христанов подчерта, че публикацията на Събев го е потресла. "За първи път виждам публичен призив за разрив между двамата лидери. Аз никога не бих взел страна. Този процес има нужда от лечение - с изговаряне на Национален съвет, на Изпълнителен съвет или на лидерско ниво", заяви той.

Христанов обясни, че не знае кой е в групата около Асен Василев и Даниел Лорер. Имаше огромно напрежение след резултатите за 48. НС, искането бе за генерална смяна на ръководството, и на Асен Василев и на Кирил Петков. Моят прочит на призива на Събев сега е, че той взима страна - иска оставки на Василев и Лорер, не споменава изобщо Кирил Петков, каза още Христанов.

По думите му човекът, който преди 5 месеца го поканил да участва в подготвяния преврат, и сега е активен член на Продължаваме промяната. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    14369

    2

    случайно прочетох

    04.04 2023 в 11:04

    Кариеризмът не е от положителните качества, клюкарството също.
    Събев и Христанов да си прочетат биографиите и да се замислят, може би, преди да се излагат?!?

    1940

    1

    Муню

    04.04 2023 в 10:31

    Много ми е интересно, как служебен министър снася тайни преговори между партии, на човек, който тепърва ще прави политически проект???
     
    X

    За и против Гей парада