Хазарта за Възраждане: Шепа нещастни фашисти

Той индиректно призова Гешев да отнеме имунитета на Костадин Костадинов

Йорданка Веселинова 13 януари 2022 в 12:25 7674 9

Снимка БТА, архив

"Имам един обикновен въпрос – ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората гласували за мен и им кажа: "Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева." Не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора."

Това заяви от трибуната на НС Христо Петров (Ицо Хазарта) по повод вчерашния протест на "Възраждане" и подстрекавания от депутатите на Костадин Костадинов опит за щурм на Народното събрание. Той индиректно поиска Иван Гешев да се самосезира и да отнеме имунитета на организатора на протеста - Костадин Костадинов.

Петров се усъмни още, че ако той организира подобна акция, то би имало реакция от главния прокурор, каквато обаче липсва вече ден след призивите за насилие от страна на народни представители от партията на Костадин Костадинов.

"Дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти?"

Преди него Цончо Ганев от Възраждане обвини Николай Ангов от ПП, който по-рано обяви вчерашната демонстрация като "безразсъдна хулиганска проява" на фона на регистрирания рекорден брой заразени, че плаши хората и изнася неверни твърдения. Ангов пък отново взе думата и от трибуната на НС представи копие на статистиката за вчерашния брой заразени.

Ангел Георгиев от "Възраждане" също реши да брани вчерашното поведение на съпартийците си и обвини зам.-председателя на НС Кристиан Вигенин, че не може да води заседанието, защото е допуснал лично обяснение на Ангов, чието име не беше споменато от Ганев, но пък чието изказване беше цитирано.

Крум Зарков пък поздрави Вигенин, че успява да сдържи нервите си, когато хора, които нямат и представа за правилника му правят забележки за начина на водене. Той припомни, че вчера именно депутати от "Възраждане" призоваваха да се нахлуе в сградата на НС.

Той подкрепи и предложението на Христо Петров, да се направи опит да се санкционират депутатите, които вчера отправяха призиви за насилие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

8

ваксиниран

13.01 2022 в 19:23

Овчарите най-добре разбират - каквото Мангъров каже по телевизора е вярно! Глупци.

6145

6

kokoten

13.01 2022 в 14:15

Разбирането на възрожденците за демокрацие е простичко(като самите тях):"Всичко което правим е демократично,а всичко което другите правят е фашизъм"...Лайтмотивът на най-ентусиазираните писачи е същия:"Аз съм прав,всички останали са безпаметни глупци..."

1000

5

vanko0o0o

13.01 2022 в 13:50

"В момента и ти си като всички - бит пес
(в Парламента да лапаш п***и е бизнес)
нали ги видех - общественици
некои к***и направиха много пари"

Браво, Хазарт, превърна се в тези, за които пееше дълги години.

3767

3

Име на профила

13.01 2022 в 13:23

Само радикализираните борци за социална справедливост (SJWs) наричат всичко, с което не са съгласни фашизъм.

"a political philosophy, movement, or regime (such as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, severe economic and social regimentation, and forcible suppression of opposition."

Они се опитват да му спасят живота, а он реве на умрело как медицината убива.

Туловището му - свят храм - никакви ваксини! Допуска само цигари, пърцуца, пластмасови зеленчуци от Била, замразени полуфабрикати, кренвирши по два лева и, разбира се, от всички марки антибиотици.

5827

2

pisnamiotmutri

13.01 2022 в 13:18

Затвор има ако не си в Бананова Република с борци за свобода на повикване