Quantcast

Хасан Адемов: Всеки 4-и лев от бюджета е за социални грижи

Нели Чолашка Последна промяна на 14 ноември 2013 в 11:11 1813 2

Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС

 

Близо всеки 4-и лев от разходите на бюджета отива за социално подпомагане и грижи, обяви социалният министър Хасан Адемов при обсъждането на Бюджет 2014 г. в парламента.

Той уточни, че догодина 3 млн. българи ще получат някакъв вид социално плащане.

"Има осъвременяване на пенсиите за 2.2 милиона българи. Ще има повече пари за майките, за безработните, за почти всички сектори", напомни Адемов.

Той призна, че трябва да се помисли за ефективността на разходите.

Адемов коментира и парите за здраве и обяви, че има срив на солидарността в здравната система.

„Претендирам да познавам и системата на здравеопазването. Години наред при обсъждане на бюджета за здравеопазване се обсъжда само финансирането.

Но тази дискусия никога, дори в случаите, когато има увеличение на средствата, не води до положителен ефект. Дали проблемът е само и единствено във финансирането?

Това не е единственият проблем. Ако беше единственият проблем, тогава при увеличение на бюджета за здраве от 900 000 млн. лв. през 2000 г. до 3 млрд. лв. за 2014 г. би трябвало качеството да се е увеличило поне три пъти”, коментира министърът, който е лекар по професия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2013 в 12:47

"Хасан Адемов: Всеки 4-и лев от бюджета е за социални грижи"

Останалите три за фирмите на Доган и на червените боклуци.

14.11 2013 в 11:59

"тогава при увеличение на бюджета за здраве от 900 000 млн. лв. през 2000 г. до 3 млрд. лв. за 2014 г. би трябвало качеството да се е увеличило поне три пъти"
Да де, ама цените на лекарствата колко пъти се вдигнаха? Що не питат Деси Тъпото колко пъти се вдигнаха цените на лекарствата само по време на гербавото управление и тя , като тежка артилерия колко ги свали???
А колкото до това, че всеки 4- ти лев от бюджета е за социални плащания, хич не е за хвалба.Догодина ще е всеки 3-ти лев, по догодина - всеки 2-ри лев, а към 2020 г. просто няма да има държавен бюджет.