Ханес Свобода: България е готова за Шенген

OFFNews Последна промяна на 07 май 2014 в 13:36 1401 6

Ханес Свобода

Снимка spe.at

Ханес Свобода

Българското присъединяване към Шенген е отложено по политически причини. Това съобщи председателят на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода при посещение в Румъния, цитиран от „Агерпрес“.

Според Свобода преобладават политически причини за забавянето на членството на България и Румъния в Шенген, тъй като двете страни вече са изпълнили техническите условия на Европейската комисия.

Той добави, че единственият проблем по присъединяването на България е несигурност по южната граница с Турция, която е вход за бежанския поток от Сирия.

„Надявам се да помогнем на България да се справи с проблемите по южната си граница, за да могат двете страни да се присъединят към Шенген.

Ханес Свобода заяви, че евентуално решение по въпроса с Шенгенското пространство ще бъде взето след изборите за Европейски парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2014 в 08:40

Докато съществува пристанище Росенец в този си вид, шенген през крив макарон.

07.05 2014 в 21:06

... кои сте ВИЕ, дето ви пречат западняците... КОИ... какви сте...

... хахахахахахахаха

07.05 2014 в 21:03

Точно така е! Връзката межди Свобода и Станишев и съответните им половинки се измерва с големи цифри! Договорът със Сименс плати на сергеичо мястото в ПЕС! Така че, каквото и да говори ханес, пускайте си го покрай ушите! Безобразници!

07.05 2014 в 19:25

Западняците ни пречат да се самореализираме.

07.05 2014 в 15:40

... я го и тоя безсрамник от ИнтерКорупционала...
... що не се заврете вдън сибир бре...

На фасаде филиала МАДИ появился портрет Сталина
07 мая 2014 | 15:31

*МАДИ - московски авто-дорожный институт

... други въпроси?

... хахахахахахахахаха

07.05 2014 в 14:41

А ти готов ли си да обясниш как Станишев стана шев на ПЕС ???

http://razuznavane.com/?p=14689

През 2006 г. по покана на Станишев, Бригите Едерер посещава България, в качеството си на главен изпълнителен директор на “Сименс–Австрия” и отговаряща за дейността на компанията в Централна и Източна Европа.

Едерер е била дълги години виден член и ръководител на Социалистическата партия на Австрия, а съпругът й – Ханес Свобода по това време е евродепутат и заместник-ръководител на парламентарната група на социалистите в Европарламента.

Ханес Свобода е социалистът, който посочи, всячески подкрепяше и наложи Сергей Станишев за временен шеф на ПЕС, след оставката по собствено желание на председателя Расмунсен.