Ханъмата на Доган се стреми неистово към еднопартиен режим. Ако успее, ще има такъв... на БСП

Ръководството на ГЕРБ е нервна авторитарна шайка корумпета, която се опитва да задържи властта с нелегитимни трикове. Тъпо - коментира Радан Кънев

Радан Кънев 15 февруари 2019 в 11:02 10814 6

Радан Кънев

Снимка Фейсбук/Личен архив

Радан Кънев

Тази нощ ГЕРБ, ДПС и НФСБ практически унищожиха преференциалното гласуване. За пренареждане на листа на евроизбори ще са необходими около 130 000 преференции, на парламентарен вот ще трябват 17 хил., на местен - около 6 000. Нереално високите прагове са факт по инициатива на ДПС и благоволението на ГЕРБ и НФСБ, чиито депутати предизборно промениха Изборния кодекс, въпреки надигналото се недоволство у избиратели и политици.

Какъв е прочитът на случилото се на Радан Кънев? Ето коментара му от тази сутрин. Препечатваме го от личния му профил във Фейсбук.

Защо им е на ГЕРБ това некадърно и болезнено самоубийство?

ГЕРБ управляват в отлична икономическа среда и изключителен международен комфорт (гледам, че усилено, макар несръчно, вземат и завоя от Орбанисти към Юнкеристи, но това е отделна смешка). У нас контролират големия бизнес, медиите и повечето политически партии. На фона на историческите примери и на кризисните времена през последното десетилетие, не могат да им се отрекат, въпреки характерния страх и некомпетентност, известни управленски успехи.

При това положение, ако се държат с приличие, могат да разчитат на гарантирано първо място и почти неограничен набор коалиционни партньори.

Защо тогава тези простотии?

Единственото обяснение е самозабравянето и неистовият стремеж към еднопартиен режим. А за целта е нужно, не, задължително е елиминирането на конкуренцията в демократичното пространство дясно и център. Както и разцепването на националистическия вот. И любовта с Доган...

С един куршум - три заека? Да, но на цената на всякакво приличие, за сметка на образа на умерена, успешна центристка формация. Сега ГЕРБ изглежда, а ръководството му по-точно Е, нервна авторитарна шайка корумпета, която се опитва да задържи властта с нелегитимни трикове. Тъпо.

И за финал две предупреждения:

- Към нас, в демократичното дясно и център: ако не разберем каква война се води срещу скромните ни и разпокъсани сили, и не реагираме адекватно, със сигурност ще я загубим. Такива са правилата на войната.

- Към приличните, десни хора в ГЕРБ - ако ханъмата на Доган успее в плановете си, еднопартиен режим ще има.

И той ще е на ... БСП. Забравете "Да гласуваме за ГЕРБ, за да не дойде БСП." It was nice, but now it's gone. Ако Бойко успее в разбиването на дясното, ще има "Да гласуваме за БСП, за да се махат мутрите". И тогава ще е страшно. И ще се оглеждате за тези, които ви спасиха гъ*а през 2013/14, но тях няма да ги има...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6063

6

Синия гол шаман

15.02 2019 в 16:58

Радане, какво демократично дясно, какви пет лева бе, момче. Не видиш ли, че ДеБъ я има я няма 5000 симпатизанти. На ГЕРБ само ръководните им структури са два пъти по толкова

7568

5

Tabadatko

15.02 2019 в 14:43

Соня, ДБ ненавиждат комунистите от БСП, точно толкова, колкото и комунистите от ГЕРБ. Това, че БСП е "опозиция" и някои техни изказвания ПРИЛИЧАТ на тези на хората от ДБ, може само да ласкае ченгетата и другите жаби в столетницата.

4000

4

Sonya Dimitrova

15.02 2019 в 13:43

Щом Атанас,Радан и Корнелия са в един глас-ясно за така презираната от вас маса избиратели.

7568

3

Tabadatko

15.02 2019 в 12:37

Браво на Радан Кънев. Както той сам казва, не е порок, да се опита от властта. Порок е, когато човек не иска да я пусне на всяка цена.

7145

2

kokoten

15.02 2019 в 11:30

Лайнар си беше и такъв си остана....много бързо забрави кой легитимира Мутрата и шайката му,че и на спасител се правиш....и като че ли,идването на власт на БСП не е най-лошото нещо.....

5300

1

квазимодо

15.02 2019 в 11:09

Раданчо, Раданчо жаждата за власт е като ония нагон, никога не изчезва, макар да не можеш да го реализираш.