Хаджигенов след срещата с ИТН: Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има

Предстои тристранна среща за съдебната реформа между ИТН, ДБ и "Изправи се! Ние идваме!"

OFFNews 26 юли 2021 в 18:11 10981 1

Снимка FB/ Отровното трио

След края на експертната среща за съдебната реформа между "Има такъв народ" и "Изправи се! Ние идваме" Николай Хаджигенов също намекна, че скоро ще има правителство.

"Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има", каза съпредседателят на "Изправи се! Ние идваме!".

По-рано днес Радостин Василев от ИТН прогнозира, че до края на седмицата ще има кабинет.

Следващата седмица ще се проведе тристранна среща между "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!", съобщи още Хаджигенов. Целта на срещата е да се постигне съгласие по спорните въпроси в областта на съдебната реформа.

Днес "Има такъв народ" разговаряше и с "Демократична България". Надежда Йорданова от ДБ обобщи пред медиите, че различията във вижданията за съдебна реформа са "нюанси", но гледат в "една посока".

Настъпваме се по програмите "Правосъдие" на 95 процента с "Демократична България", приятно съм и изненадан, че така е и с "Има такъв народ", коментира още Хаджигенов.

За да работи НС, трябва правителство. За да правим всички тези неща в частта "Правосъдие", трябва правителство. Няма как да стане по друг начин. Предполагам, че сме близо, коментира съпредседателят на "Изправи се! Ние идваме".

Преди началото на срещата с ИТН Мая Манолова заяви, че ще настояват за преизчисляване на пенсиите от 1 октомври, както и да има пари в бюджета за хората с увреждания.

"Темпото се налага от ИТН, но за нас темите съдебна реформа, подкрепа на хората за доходите, енергетика и здравна реформа са ключови", заяви Манолова в отговор на въпрос дали очаква съгласие по политики в следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови