Хаджигенов: Ако няма дебат между Радев и Панов, може да не гласувам за президент

OFFNews Последна промяна на 06 октомври 2021 в 10:25 2831 0

Румен Радев допусна грешка с указа за назначаване на Иван Гешев, но ще избера за кого да гласувам между него и Лозан Панов, след като видя дебата между тях. Ако дебат няма - тогава могат и двамата да загубят гласа ми, възможно е и да не гласувам за президент.

Това заяви Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" пред Нова ТВ. 

Той обясни, че решение за това кого да подкрепят от "Ние идваме!" ще бъде взето до края на седмицата след анализ. Хаджигенов посочи, че ще се съгласи на коалиционно споразумение с "Продължаваме промяната", ако в него частта за правосъдието е правилна. За думите на Кирил Петков, че вижда Лозан Панов като главен прокурор, адвокатът заяви, че това е щедро. "Къде го вижда Петков е интерес въпрос, но не се връзва със ситуацията", добави още той. 

"У нас няма свинщина през последните 12 години, в която да бръкнеш и да няма Делян Пеевски пряко или косвено. Очаквам още не само едно име, а повече имена - или на политици, или на хора, свързани с политиката", каза Николай Хаджигенов по повод международното журналистическо разследване "Pandora papers". 

Вчера стана ясно, че бившият депутат е свързан с три офшорни фирми, които не са декларирани. Малко по-късно Пеевски излезе с позиция, в която заявява: "Разпространената в медиите информация за недекларирани от мен офшорни дружества е невярна, тъй като винаги надлежно и в съответствие със закона съм декларирал пред компетентните органи цялото си имущество".

По думите на Хаджигенов Пеевски е влязъл в политиката с един стар Опел и 3000 лв., "преди да стане милионер".

Няколко години по-късно стана мултимилиардер. В това няма изненада. Очаквам да излязат още имена и то конкретно на политици или на хора, свързани с политиката. Изявлението му до медиите беше защитна реч”, смята Хаджигенов. По закон трябва да се декларира абсолютно цялото имущество, допълни той.

Според него Сотир Цазаров от главен прокурор е станал шеф на КПКОНПИ именно заради това. "Пеевски беше най-проверяваният политик. Проверките преди ги правеха едни други хора и те гледаха и не виждаха, като Иван Гешев. Сега ръководството на НАП и ДАНС е друго. Проверката от тези две институции ще бъде качествена. КПКОНПИ отказвам да го коментирам, докато Цацаров е там. Очаквам покрай "Пандора" много нарушения да излязат на бял свят. Имайте предвид, че "Магнитски" отвори Кутията на Пандора", добави Николай Хаджигенов. 

Той е сигурен, че следващите имена ще бъдат свързани с ГЕРБ или ще бъдат пряко от ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови