Гроздан Караджов изпълни заръката на Слави - ще има приемен ден за граждани

OFFNews 15 декември 2021 в 11:26 1298 0

Регионалният министър от квотата на "Има такъв народ" Гроздан Караджов изпълни препоръката на Слави Трифонов към министрите да имат приемен ден за граждани веднъж седмично.

"Всяка седмица вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов ще има приемен ден, в който ще обсъжда с граждани въпроси от компетентността на министерството", съобщава днес ведомственият пресцентър.

Кой е Гроздан Караджов, номиниран за вицепремиер и регионален министър

Тази седмица денят ще е събота, 18 декември, а приемното време - от 9 до 13 ч. в сградата на МРРБ на столичната ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 17-19.

Продължителността на срещите е до 30 минути. Всеки желаещ може да запази час на телефон 02/9405430 или имейл: [email protected].

Срещите ще се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, уточнява съобщението.

Инициативата е в отговор на публикация на Слави Трифонов от 13 декември, в която той призовава:

"Уважаеми колеги, помислете дали не е добре да имате един ден от седмицата, препоръчвам ви почивен ден – събота или неделя, и този ден да бъде отворен да се срещате с българските граждани във вашето министерство, да се срещате с всеки български гражданин, който пожелае да се види с вас, защото вие сте министри на всички и не трябва да се криете зад дебелите стени на министерствата си. Освен това си мисля, че както в цивилизованите държави, вие трябва да имате и един ден, в който да давате брифинг за всички медии, които пожелаят да ви питат за всичко, което правите в поверените ви министерства. Защото трябва да носите отговорност за действията си публично.

Ще бъда много щастлив, ако и други министри от правителството разсъждават и приемат тези идеи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови