Господин Борисов, в дома на обесения не се говори за въже. Къде са чувалите с пари от Вашите магистрали?

OFFNews 31 юли 2023 в 13:05 11967 5

Румен Радев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Румен Радев

"Може би в своята изнервеност господин Борисов наруши един стар принцип - че в дома на обесения не се говори за въже. Господин Борисов аз лично видях как повдига отново темата за магистралите - кои магистрали? - преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали. Защо магистралите му се разпадат, защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което доказват всички извършени проби? Вие (журналистите - бел. а.) сами нарекохте това, много от вашите колеги, „грабежът на века“."

С тези думи президентът Румен Радев отговори на лидера на ГЕРБ и трикратен министър-председател на България Бойко Борисов, който в неделя нарече служебните кабинети на държавния глава "диктатура". В същото си изказване Борисов - емблема на чиито управления бяха магистралите - се оплака от магистрала. "Пътуването беше кошмар. "Хемус" щеше да е готова от Търново до Търговище, а сега - нищо. Поредно нищо след тези две години и половина. А само довършването на "Хемус" може да допринесе за развитието на региона", каза той.

По повод определението "диктатура" Радев заяви, че "не искам да слизам до нивото на говорене на господин Борисов" и упрекна Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов за възродената позиция на бившия главен секретар на МВР Борисов. "Ако трябва някого да обвиняваме, че той отново започва да говори по този начин, това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция и легитимация, и възможността да говори отново по този начин", не скри раздразнението си президентът. 

Попитан за садистичното нападение над ръганото многократно с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора от бившия си приятел, Радев коментира:

"Будят тревога банализациите на фашистки тези и деяния в последните месеци. Виждате, че форумите преливат от агресия, изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време, се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта „Миротворец“ и правителството не реагира. Тиражират се различни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди така, както под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото, варварско деяние в Стара Загора. И аз мисля, че обществото трябва да продължава да оказва своя натиск".

На въпрос и за проекта за промени в конституцията, Радев го нарече "нелепи промени" и го определи като "част от настъплението срещу демокрацията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

PaulPierce

31.07 2023 в 22:05

Нека не забравяме каква беше позицията на Мунчо, когато Путин започна да реже Украйна с макетно ножче

9030

4

Ivan Terziysky

31.07 2023 в 15:12

Това което казва Радев за Борисов е вярно, но точно пък той да е морален стожер, айде холан... Всички помним как КЛОШАР(!!!) тегли на каса 18 000 000 (18 млн. лева!!!) от Интернешънал Асет Банк. Това са парите за Хемус и става малко преди Борисов да сдаде властта през ноември 2021г.

https://bird.bg/hemusgate-2/?fbclid=IwAR3eZgUfs1ZwQVtr3S6ksHATTjvKeuRfKyrtgKG9236PfdnyshgIN-FQa9M

https://www.mediapool.bg/kloshar-izteglil-milionite-za-hemus-i-pochinal-ot-covid-19-news329035.html

788

3

jorj

31.07 2023 в 14:57

Мен Зеленски ме обеси и сега съм световен политически труп! Моля ти се баце не думай за въженцето.

723

2

user4eto

31.07 2023 в 14:21

Падението на резидента радев е голямо.
То не бяха нихилисти, предатели, безродници, съвсем скоро ще започне да нарича неудобните нему, врагове на държавата.
Самозабравил се комунист е той, а умът му е замъглен от властта която имаше през последните месеци на служебни правителства.

Едно ще ви кажа само - този комунист не вещае нищо добро на страната ни и колкото по-бързо го разкараме от поста и политиката, толкова по-малко ще му берем срама и ще му сърбаме попарата.

-529

1

6екеr4о

31.07 2023 в 13:54

Тоя ептен се чална, ма то бивши комундели няма, нито биивши милиционери, а за тъпите фуражки да не отваряме дума!
 
X

Да помогнем на украинските деца!