Глас в пустиня: Всички се чудят къде е Явор Божанков. Той се появи на поле с кактуси (видео)

Ружа Райчева 29 ноември 2022 в 09:10 3908 0

Явор Божанков в пустинята

Снимка Стопкадър Фейсбук

Явор Божанков в пустинята

От няколко седмици в парламента прави впечатление, че младият депутат от БСП Явор Божанков не се явява на пленарните заседания. Той отсъства, откакто стана ясно, че е против предложението на партията си за промени в Изборния кодекс за връщането на хартиената бюлетини. 

В края на миналата седмица обаче Божанков е публикувал видео във Фейсбук, на което се вижда как ходи в пустинята сред високи кактуси и се оглежда объркано. В коментарите той се е пошегувал, че "търси кодовете за машините". 

Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Йордан Терзийски пък е написал: "Свобода за Божанков!".

Божанков, подобно на съпартиеца си правосъдния министър Крум Зарков, се обяви категорично против връщането на хартиената бюлетина, което някак съвпадна с изключването му от Комисията по правни въпроси в парламента.

Божанков е наследникът на Зарков в БСП: ''Против'' хартиената бюлетина, ''за'' еврото и военната помощ за Украйна

Миналата седмица Александър Дунчев от ПП по време на пленарно заседание попита БСП къде е Божанков по време и обяви, че той "диктаторски" е бил изключен от правната комисия. Той призова БСП да върнат Божанков, а не хартиената бюлетина. 

Росен Костурков (ПП) пък се пошегува, че Божанков е бил изпратен в Сибир, но после уточни, че не е изпратен на заточение от БСП, а че е "зад океана и ще отсъства още 3 седмици."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови