Глас народен, Д-21 и Зелените с група "Пет" в СОС

OFFNews 11 ноември 2015 в 15:46 6180 5

Светльо Витков агитира за местния вот от банята

Дебютантите в Столичния общински съвет - "Глас народен", "Зелените" и "Движение 21" сформират обща група в СОС. Тя ще се казва "Пет", което освен за броя на общинарите в нея, сигнализира и за приоритетите й. 

Съпредседатели на групата са Светльо Витков и зам.-председателят на Д-21 Симеон Славчев. Останалите в състава й са Венци Мицов от "Глас народен", Иван Велков от "Зелените" и бившият финансов министър Стоян Александров/Малката секира/ от "Движение 21". Четвъртата група в СОС - освен ГЕРБ, РБ и БСП, предлага за зам.-шеф на общинския съвет Велков, познат на киноманите у нас като Пламен от "Да обичаш на инат".  

Политическата ни тежест като група е много по-голяма, отколкото като 5 независими общински съветника, от които нищо не зависи, обясни пред OFFNEWS Велков. Целта на групирането е практична, а не политическа, ако се търсят дългосрочни решения, те могат да се постигнат само с хора с общи виждания, допълни той. 

Приоритетите на "Пет" са: интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община, уточниха от Д-21 на Татяна Дончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови