Глас народен, Д-21 и Зелените с група "Пет" в СОС

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2015 в 15:46 5432 5

Светльо Витков агитира за местния вот от банята

Дебютантите в Столичния общински съвет - "Глас народен", "Зелените" и "Движение 21" сформират обща група в СОС. Тя ще се казва "Пет", което освен за броя на общинарите в нея, сигнализира и за приоритетите й. 

Съпредседатели на групата са Светльо Витков и зам.-председателят на Д-21 Симеон Славчев. Останалите в състава й са Венци Мицов от "Глас народен", Иван Велков от "Зелените" и бившият финансов министър Стоян Александров/Малката секира/ от "Движение 21". Четвъртата група в СОС - освен ГЕРБ, РБ и БСП, предлага за зам.-шеф на общинския съвет Велков, познат на киноманите у нас като Пламен от "Да обичаш на инат".  

Политическата ни тежест като група е много по-голяма, отколкото като 5 независими общински съветника, от които нищо не зависи, обясни пред OFFNEWS Велков. Целта на групирането е практична, а не политическа, ако се търсят дългосрочни решения, те могат да се постигнат само с хора с общи виждания, допълни той. 

Приоритетите на "Пет" са: интегриран градски транспорт, Зелена София, културна столица, достъпна градска среда и прозрачна и дигитална община, уточниха от Д-21 на Татяна Дончева. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2015 в 18:01

По-добре 100 като Светльо,отколкото 1 като Цвъки или Мутрата.

11.11 2015 в 17:0526 години равносметкаНай-после ТЯ дойде!
Посрещнахме Я с много глас и цветни знамена.
Прегърнахме Я с много любов и надежда.
Разплакани и радостни вървяхме по улиците.
С усмивка на уста си стискахме ръцете.
Очите ни бяха отворени, а телата изправени.

По-късно през годините...
Тежко и здраво стъпихме върху НЕЯ.
С руйно вино и люта ракия Я поляхме.
ТЯ се напи. Измори се. И си тръгна.

Прибрахме лъскавите костюми.
Извадихме ръждивите ножове.
Сега ги точим... Отново Я чакаме!

11.11 2015 в 16:57

Да ви кажа честно , мога да се обзаложа , че въпреки простак Витков по-начетен от Боки и Цвък Цвък взети заедно . Политическия дефицит в България е огромен , доверието е сведено до минимум , болшинството от хората гласуват за това което според тях е по малкото зло . Осланят се на мас медиите за информация , но мас медиите са контролирани от тези които искат да запазят статуквото . Не можем да очакваме от родителите ни , от бабите и дядовците ни да стават обществено активни , те нямат достъп до интернет не могат да се информират пълноценно . Купуването на гласове е основния принцип на изборите , виждате ли колко по слаби са вече предизборните кампании , преди 10 години бяха едни концерти , едни кебапчета, телевизии а у , сега всичко е предрешено и сметнато . Да се борим за всеки един независим кандидат , като независим имам предвид , независим от корпоративните и бизнес интереси на върхушката .

11.11 2015 в 16:57

Ще се види какъв ще е :)
Всичко преди т'ва е бемислено търкане на клавиатурата.

11.11 2015 в 16:14

Хахаха, докъде я докарахме... Светльо Витков общински съветник. Направи едно клипче, разходи се по тв студията и сега почивка до следващита избори. Мицов, въпреки че повечето му писаници тук са глупости, поне проявява някаква активност и може да свърши някаква работа, ама Светльо ще е нещо като Росен Петров в парламента... просто един клоун.