Герджиков си избра да координира разузнаването и финансите

OFFNews 31 януари 2017 в 13:04 3555 0

Герджиков си избра да координира разузнаването и финансите

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

Министър-председателят Огнян Герджиков разпредели ресорите, за които ще отговарят вицепремиерите. Премиерът лично ще координира дейността на министрите на финансите и на външните работи, на държавните агенции „Разузнаване“ и „Електронно управление“, както и на Държавната агенция за българите в чужбина, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заместник министър-председателят по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев поема координацията на органите на изпълнителната власт във връзка с дейността на министерствата на икономиката, на енергетиката, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на труда и социалната политика, на образованието и науката, на младежта и спорта, на културата и на туризма. В неговия ресор са държавните агенции за метрологичен и технически надзор, за закрила на детето, за стоковите борси и тържищата, Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и Агенцията за ядрено регулиране. Вицепремиерът ще координира също дейностите по отношение на Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Комисията за регулиране на съобщенията, Националния компенсационен жилищен фонд и Патентното ведомство.

В ресора на заместник министър-председателя по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев са министерствата на вътрешните работи, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, информационните технологии и съобщенията. На вицепремиера също се възлага координацията на дейностите по отношение на държавните агенции „Национална сигурност“, „Технически операции“, „Архиви“, „Държавен резерв и военновременни запаси“, както и Държавната агенция за бежанците, Държавната комисия по сигурността на информацията и Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови