Кабинетът проверява поръчка, пусната от Москов в последния момент

OFFNews 30 януари 2017 в 11:53 4628 0

Кабинетът проверява поръчка, пусната от Москов в последния момент

Здравният министър в служебния кабинет Илко Семерджиев ще провери провеждането на обществена поръчка за доставка на ваксини, която е подписана в последния момент от Петър Москов. 

Семерджиев обясни, че още в събота е събрал екипа на Здравното министерство, като тогава е установено, че поръчката е обявена в последния ден на кабинета "Борисов 2". Здравният министър обясни, че е разпоредил проверка и че ще се търси вариант за организиране на поръчка за ваксини с тригодишен период.

Премиерът Огнян Герджиков каза, че е поставил "сериозно" въпроса за ревизия на обществените поръчки в министерствата, като впоследствие компетентните органи да се произнесат има ли корупционни практики. "Това е много важна задача и трябва много внимателно да се подходи", обясни премиерът.

Обществената поръчка, подписана от Петър Москов, е на стойност почти 23 млн. лв. Документацията за стартирането на процедурата е подписана от заместника на Москов - Адам Персенски на 25 януари 2017 г., който заедно с Москов е с повдигнато обвинение за вноса на турски ваксини. Поръчката е обявена 48 часа преди встъпването в длъжност на служебния вицепремиер и здравен министър Илко Семерджиев.

И Семерджиев, и Москов са бивши членове на ДСБ. Първият напусна партията, заради несъгласие с компромисната коалиция на РБ с ГЕРБ, а вторият беше изключен заради неспазване на решенията на националното управление на партията, уронване престижа на ДСБ и "волеизявление за участие в други политически проекти". 

На първото си заседание в понеделник правителството на Огнян Герджиков определи представителите си в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). За председател на НСТС беше определен вицепремиерът по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Вторият представител на правителството в Съвета ще бъде министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови