ГЕРБ за новия кабинет: Слабите министри останаха

OFFNews 16 септември 2021 в 13:49 2337 3

Христо Гаджев, Даниел Митов и Тома Биков.

Слабите министри останаха, трима избягаха от уж великите успехи. Така може да се обобщи коментарът на ГЕРБ за новия служебен кабинет, оповестен днес от президента Румен Радев. 

"Президентът обяви работата до момента като успешна. Иска ми се да разбера какви успехи точно постигна, но с данни, с факти. Пандемията ли спря, успешна ли беше ваксинационната кампания, овладяха ли инфлацията? Какви успехи постигнаха“, попита Даниел Митов. След което си отговори: „Радев е станал жертва на собствената си пропаганда или лъже. Трета опция няма".

Митова каза, че в ГЕРБ са очаквали да бъдат сменени шестима слаби министри, а всъщност слабите са останали. "Други трима избягаха от уж великите успехи“, допълни Митов.

Тома Биков посочи и имената на шестимата. "Това са Андрей Живков - на енергетиката, Стойчо Кацаров - на здравеопазването, министърът на регионалното развитие Виолета Комитова, министърът на туризма Стела Балтова, Велислав Минеков - министър на културата и Георги Панайотов, министър на отбраната".

„Преди два дни поискахме оставката на министъра на отбраната Георги Панайотов, като изчакахме да видим реакцията на президента. Е, видяхме я", каза Христо Гаджев от ГЕРБ. Той показа документи, според които от Военна полиция са натискали лейтенант Манчев да промени показанията си за инцидента в Чешнeгирово, за което той бе наказан и които са уличавали негови висши началници. След смъртта му, Манчев бе обявен за невинен за инцидента от военните. 

Тома Биков смята, че вече е безсмислено да се иска оставката на Бойко Рашков, "който като председател на предизборния щаб на Румен Радев няма как да бъде сменен по средата на кампанията". "Приемаме оставането на Рашков като знак, че през тази кампания нашите симпатизанти ще бъдат подложени на натиск от страна на Министерството на вътрешните работи, със старите ченгеджийски похвати", каза Биков. 

Без да споменава името на Кирил Петков и Българската банка за развитие (ББР) Биков каза, че "някои от напусналите министри придобиха банка за 2 месеца и назначиха приятелите си в борда на банката. Както и да им върви политическия проект, банката със сигурност ще им върви".

Биков каза още, че в ГЕРБ не се притесняват от политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, защото нямали допирни точки. Според него трябва да се притесняват се партиите на протеста, които предстои да бъдат изчегъртвани от президентската администрация". Според него "през следващите месеци те ще продължат да ползват президентската администрация за своя политически проект".

На въпрос кога ще обявят своя кандидат за президент, Митов обясни: "Име няма да обявяваме сега. Когато сме готови ще обявим кандидата си за президент. Обсъждаме имена".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

16.09 2021 в 16:55

Тия не ги ли е срам?
Като латерни са.....Подлоги!

6145

2

kokoten

16.09 2021 в 15:50

Много бързо забравиха за собствените си калинки и за крадливите министри и заместник-министри....Какво безсрамие,даже и Сашето се не обажда...надявам се за още три месеца да продължи да им пари под гъзерете и накрая тъпата Мутра да бъде призован за да дава обяснения и най-накрая да ходи при бай Ставри....

1730

1

Ivan

16.09 2021 в 15:05

То щото министрите на ГЕРБ бяха еталон за компетеност, визия , трудолюбие и себераздаване на ползу роду!!! Този партиен номад, Митов да обясни: Като как си представя спиране на пандемия? Чрез бай Шиле, Мутафа или онзи пишман гадател от БАН? Кога и как ГЕРБ е водила успешна ваксинационна кампания?!?! Колкото са се ваксинирали по Бойково време, толкова се ваксинират и сега, че и по-малко. Просто хората не не вярваха и не вярват на тъпите мантри.А инфлацията, брато, я довлякахте вие и мърлявите ви марионетки в НС за 13 гОдин безхаберно и некадърно управление от шайка клептократи! Воглаве с Тупан баши, Далавери от Ямбол и шкембестият опикан агент на ДС Иван!