Американски военни нахлуха по погрешка в цех в Пловдивско

OFFNews 28 май 2021 в 21:58 11735 4

Снимка Кадър на Нова телевизия

Американски военни са нахлули в производствен цех по време на военно учение в Чешнегирово на 11 май, съобщава Нова телевизия.

Войниците претърсили цеха и са изплашили персонала. Собственикът и работниците във фабриката искат да съдят всички отговорни за излязлото от рамки учение.

Военното летище в Чешнегирово, където се е извършвало мащабно учение, се намира точно до фабриката за нестандартно оборудване на рафинерии за олио.

На 11 май около 13:30 часа 7 военни въоръжени с картечници и автомати прескачат оградата и нахлуват в предприятието.

„Идват насреща с автомати. Аз се обръщам и той вика: Sit down! Sit down! Вдигнах ръце. Той може би казваше на английски да лягаме или не знам какво, ама аз като не разбирам - седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас. Двама пък влязоха отзад, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с насочени автомати влязоха в халето”, твърди Георги Нешев, който работи в цеха.

Друг работник разказва, че в продължение на половин час е бил в шок и не е могъл да спре да трепери. Заради ужаса нито един от работещите в цеха не е посмял да се обади на 112, успяват единствено да съобщят на собственика, който е отсъствал по време на извънредната ситуация.

Кадри от охранителните камери в цеха показват как въоръжените войници се разделят по групи и обхождат помещенията на фабриката.

Когато пристига на място, собственикът на фабриката Марин Димитров отива до военното летище, за да поиска обяснение.

"Веднага отидох, тъй като имаше учение. Веднага отидох във Военна полиция, две момчета бяха. Те се обадиха на техен началник и казаха, че няма как да реагират за това нещо. За мен това е голяма обида. Това е все едно аз съм някакъв терорист. Обиден, унизен. Все едно ние сме някакви бандити", каза пред Нова телевизия собственикът Марин Димитров. 

Посолството на САЩ в София съобщи, че днес е научило за инцидента на 11 май в Чешнегирово. "Ние проучваме дали американски военнослужещи са участвали в него и ще сътрудничим изцяло с всяко разследване", се казва в изявление, изпратено до БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

4

Любомир Димитров

29.05 2021 в 12:52

А Мустафата защо мълчи и излизат с номерата на прокурватурата, че проверяват случая, докато се потули и забрави ?!
Между другото на 11 май все още беше правителството на Боко, а министър на отбраната беше Шкембе Войвода.

6145

3

kokoten

29.05 2021 в 11:40

Трябвало е да ги ступат както навремето у Плевенско набиха френските командоси....жалко,че са се уплашили....
 
X

Подкастът на OFFNews